Yle uutisoi 23.2. eduskuntapuolueiden puheenjohtajille tekemästään asevelvollisuuskyselystä, joka tarjoaa vain vastausvaihtoehdot “kyllä” tai “ei” kysymykseen: "Pitäisikö asevelvollisuus ulottaa koko ikäluokkaan?” Aseistakieltäytyjäliitto pitää kysymyksenasettelua epämielekkäänä ja peräänkuuluttaa täsmällisempää keskustelua aiheesta.
Kyselyn pohjalta SDP:n ja Vihreiden kerrottiin kannattavan koko ikäluokan asevelvollisuutta. Puoluejohtajien perusteluista vastauksilleen kuitenkin selviää, ettei mikään puolue aja nykymuotoisen asevelvollisuuden ulottamista koskemaan myös juridisia naisia. Tämä ei ole ihme, sillä asepalveluksen suorittajien määrän kaksinkertaistamiseen ei ole resursseja eikä tarvetta. Myös Puolustusvoimien edustajat ovat huomauttaneet asiasta julkisuudessa useita kertoja.
Lisäksi Aseistakieltäytyjäliitto huomauttaa, ettei SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin esille nostama koko ikäluokan kansalaispalvelus ole realistinen vaihtoehto. Siviilipalvelus on kansainvälisten ihmisoikeussopimusten edellyttämä vaihtoehto palvelukselle asevelvollisuusarmeijassa. Sen korvaamiselle laaja-alaisella, lähes puolelle ikäluokasta tarkoitetulla kriisivarautumispalveluksella ei ole pystytty esittämään tarvetta. Koko ikäluokan pakollisen palveluksen välilliset kustannukset olisivat myös valtavat, koska se viivästyttäisi nuorten pääsyä koulutukseen ja työelämään.
Liitto on samaa mieltä siitä, että nykyinen juridisten miesten asevelvollisuus kohtelee sukupuolia epätasa-arvoisesti, ja järjestelmä kaipaa uudistamista. Erityisen tärkeää olisi korjata samassa yhteydessä nykyiset ihmisoikeusongelmat. Kansainvälisten ihmisoikeuselinten toteamia ongelmia ovat totaalikieltäytyjien vankeusrangaistukset, siviilipalveluksen liian pitkä kesto, sotilashenkilöiden liiallinen vaikutusvalta siviilipalveluksen sisältöihin ja riittämätön tiedotus asepalveluksen suorittamisen vaihtoehdoista. Nykyjärjestelmän laajentaminen koko ikäluokkaan korjaamatta nykyisiä ongelmia ainoastaan huonontaisi Suomen ihmisoikeustilannetta entisestään.