Miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan kun asevarusteluun haaskataan mielettömiä summia. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan kritisoimalla asevarustelua ja jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa.

Ruoka on kasvisruokaa, koska lihateollisuus kärjistää omalta osaltaan maailman ruokaongelmaa ja kolmannen maailman nälänhätää, kun voimavaroja käytetään tuhlaavasti karjankasvatukseen. Kampanjan teemat ovat ajankohtaisia myös nykyisessä eriarvoistumisen Suomessa. Vuosia jatkunut talouskasvu ei tuottanut hyvinvointia kaikille, ja kaikkein vähiten heikoimmassa asemassa oleville kokonaan tai osittain tulonsiirtojen varassa eläville ihmisille, joiden toimeentulon edellytykset ovat tosiasiassa huonontuneet sosiaaliturvan heikennysten ja tiukennetun kontrollin myötä. Sen sijaan sotilaallisen varustautumisen ylläpitämiseen ja jopa kiihdyttämiseen varoja on riittänyt, vaikkei näköpiirissä ole minkäänlaista Suomea uhkaavaa sotilaallista kriisiä.

Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä Food Not Bombs (FNB) liikettä, joka syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980. Tällä hetkellä sen nimissä toimivia ryhmiä on yli sadassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaupungissa. Ruokaa ei aseita -tapahtumia on Suomessa järjestetty tähän mennessä Helsingissä, Imatralla, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa ja Turussa.

Yhteystiedot

Aktiivisia Ruokaa ei aseita -ryhmiä on tällä hetkellä ainakin Helsingissä ja Tampereella.

Ruokaa ei aseita Helsinki

Ruokaa ei aseita Tampere

Jos haluat mukaan toimintaan, pistä viesti ryhmien Facebook-sivujen kautta tai ole yhteydessä AKL:n toimistoon. Neuvomme mielellämme myös uuden REA-ryhmän perustamisessa.

Kansainvälinen Ruokaa ei aseita -leiri

Helsingin Ruokaa ei aseita -ryhmä järjestää vuosittain yhteistyössä Aseistakieltäytyjäliiton ja Kansainvälisen vapaaehtoistyön kanssa kansainvälisen Ruokaa ei aseita -työleirin Helsingissä. Katso lisää tietoa vuoden 2024 -leiristä tapahtumasivulta.