Food Not Bombs

Miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan kun asevarusteluun haaskataan mielettömiä summia. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Ruoka on kasvisruokaa, koska lihateollisuus kärjistää omalta osaltaan maailman ruokaongelmaa ja kolmannen maailman nälänhätää, kun voimavaroja käytetään tuhlaavasti karjankasvatukseen.

Kampanjan teemat ovat ajankohtaisia myös nykyisessä eriarvoistumisen Suomessa. Vuosia jatkunut talouskasvu ei tuottanut hyvinvointia kaikille, ja kaikkein vähiten heikoimmassa asemassa oleville kokonaan tai osittain tulonsiirtojen varassa eläville ihmisille, joiden toimeentulon edellytykset ovat tosiasiassa huonontuneet sosiaaliturvan heikennysten ja tiukennetun kontrollin myötä. Sen sijaan sotilaallisen varustautumisen ylläpitämiseen ja jopa kiihdyttämiseen varoja on riittänyt, vaikkei näköpiirissä ole minkäänlaista Suomea uhkaavaa sotilaallista kriisiä.

Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä Food Not Bombs (FNB) liikettä, joka syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980. Tällä hetkellä sen nimissä toimivia ryhmiä on yli sadassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaupungissa. Ruokaa ei aseita -tapahtumia on Suomessa järjestetty tähän mennessä Helsingissä, Imatralla, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa ja Turussa.


Ruokaa ei aseita Helsinki