Israel: Or Ben-Davidille kolmas tuomio

Israelilainen aseistakieltäytyjä Or Ben-David sai 15. joulukuuta jo neljännen tuomionsa. Tällä kertaa rangaistus on 34 päivää, ja hän suorittaa sen naisten sotilasvankilassa Tzrifinissä. Or Ben-David on yksi tämän vuoden viimeisen vuoden lukiolaisten (shministim) kieltäytymiskirjeen allekirjoittajista. Hänen puolestaan voi lähettää tukiviestin Israelin puolustusministerille täältä.

Toisen vankeustuomionsa suorittamisen jälkeen Or Ben-David ei värsäyskeskukseen kahteen viikkoon. Uusi 34 päivän tuomion sisältää 20 päivää värväytymisestä kieltäytymisestä ja 14 päivää kahden viikon luvattomasta poissaolosta.

Hän sai ensin seitsemän päivän eristysrangaistuksen, joka langetettiin 22. lokakuuta. Sen jälkeen hänelle langetettiin 20 päivää vankeutta 29.10. ja uudet 20 päivää 16.11.

Or Ben-David haki alunperin pääsyä niin kutsutun "omantunnon komitean" eteen (armeijan sisäinen komitea, joka tekee Israelissa päätökset omantunnon syiden perusteella tehdyistä vapautushakemukseista), mutta häntä ei koskaan kutsuttu sen kuultavaksi.

Hän vapautuu vankilasta 14.1.2010, mutta joutunee uudelleen vangituksi pian sen jälkeen.

Or Ben-Davidille voi lähettää tukikirjeitä:

Or Ben-David
Military ID 6054025
Military Prison No. 400
Military Postal Code 02447, IDF
Israel
Fax: +972-3-9579389

Tukiviestit kannattaa lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen  shministim10(at)gmail.com, sillä armeija ei välttämättä toimita vankilaan lähetettyjä kirjeitä perille.