Aseistakieltäytyjä Diane Koganille uusi vankeustuomio Israelissa - lähetä vastalauseviesti!

Israelilainen aseistakieltäytyjä Diane Kogan sai 14. kesäkuuta 2010 toisen vankeusrangaistuksensa aseistakieltäytymisestä. Hänen puolestaan voi lähettää vastalauseviestin Israelin puolustusministeri Ehud Barakille WRI:n sivustolta.

Kyseessä oli toinen vankeustuomio, mutta kaikkiaan Diane Kogan on saanut jo kuusi rangaistusta. Ensimmäinen, 20 päivää, tuli hänelle määrättynä värväytymispäivänä 15. huhtikuuta. Silloin hänelle kuitenkin kerrottiin, että naisten sotilasvankila on täynnä, ja hänet määrättiin ilmoittautumaan joka päivä Tel Hashomerin värväyskeskuksessa. Hän päätti, ettei halua tällaista vankeustuomion korvikkeena tarjottavaa sotilaallista velvollisuutta, ja palasi kotiin. Hän tuli värväyskeskukseen uudelleen 25. huhtikuuta, sai 10 päivän vankeusrangaistuksen ja tällä kertaa todella joutui vankilaan.

Vapauduttuaan 4. toukokuuta hän sai jälleen rangaistuksen, nyt 20 päivän poistumiskiellon värväytymiskeskuksesta. Hän päätti jälleen palata kotiin ja tuli takaisin värväyskeskukseen poistumiskiellon päätyttyä 24. toukokuuta. Tuolloin hän sai neljännen rangaistuksensa: seitsemän päivää ehdollista vankeutta sekä pidennyksen poistumiskieltoon, jota hän ei taaskaan noudattanut. 7. kesäkuuta hän palasi värväyskeskukseen ja vihdoin viikkoa myöhemmin, palattuaan välillä kotiin, sai toisen vankeustuomionsa. Vaikuttaa siltä, että armeija haluaa välttää aseistakieltäytymistapausten pääsemisen julkisuuteen.

Kieltäytymiskirjeessä Diane Kogan sanoo:

"Kieltäydyn värväytymästä armeijaan, koska uskon vahvasti, että armeijajärjestelmä ei koskaan auta rauhan saavuttamisessa.

Armeija on väkivaltainen voima, koska se opettaa ratkaisemaan konflikteja aseiden ja raa´an voiman kaltaisilla keinoilla. On järjetöntä, että yksi osapuoli käyttää väkivalta keinona rauhaan toivoen, että toinen vain hyväksyy sen.

Väkivalta johtaa väkivaltaan ja lopulta sotaan, joka taas johtaa uusiin sotiin. Verenvuodatus ei ole tapa ratkaista asioita ja sitä tulisi välttää kaikin keinoin.

Näin ollen kieltäydyn koko sydämestäni yhteistyöstä armeijajärjestelmän (ja sen ihanteiden) kanssa, joita pidän läpeensä mätinä, ja jotka eivät todellakaan auta saavuttamaan rauhaa ihmisten välillä."

Hänen odotetaan vapautuvan vankilasta 7. heinäkuuta.

Hänelle voi lähettää tukipostia:

Diane Kogan

Military ID 5776284

Military Prison No. 400

Military Postal Code 02447, IDF

Israel

Fax: ++972-3-9579389

Tukiviestit kannattaa lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen messages2prison(at)newprofile.org, koska vankilaviranomaiset eivät aina toimita tukiviestejä perille.