Venäjä

Haluavatko suomalaiset sotaa? Ainakin kansalaisia valmistellaan sitä varten...

Julkaistuaan kesän ja syksyn aikana suuren joukon armeijaa ja armeijapalvelusta mainostavia juttuja, tarjosi Yle 2.12. tilaa militarismin kritiikille - venäläisen militarismin.

Jutun esittelemä toisen maailmansodan ympärille rakennettu sankarimyytti tai sota-aseiden esittely kouluikäisille nuorille Venäjällä ovat huolestuttavia ja huomionarvoisia ilmiöitä. Mutta onko todellakin niin, että ne ovat sitä ainostaan Venäjällä?

Baltic Glory -rauhanharjoitus onnistui loistavasti

Tämän vuoden Baltic Glory -rauhanharjoitus päättyi sunnuntaina 18.8.2019. Tapahtuma sujui hienosti huipentuen Loviisassa järjestettyyn mielenosoituskulkueeseen ja juhlaan. Baltic Glory kokosi yhteen ainutlaatuisen suuren joukon rauhan- ja ihmisoikeusaktivisteja, joista iso osa oli saapunut myös keskenään sotaa käyvistä maista.

Oikaisuvaatimus Baltic Glory -leiriä koskevasta uutisoinnista

Jutussa mainittu Ylen uutinen löytyy täältä: https://yle.fi/uutiset/3-10218447

Oikaisuvaatimus

Yle on julkaissut ilmeisesti Hufvustadsbladetin aikaisemmin julkaiseman tekstin perusteella suomen- ja ruotsinkielisen artikkelin kesällä 2018 järjestettävästä Baltic Glory 2018 -rauhanleiristä. Juttu on kuitenkin kirjoitettu ottamatta lainkaan yhteyttä sen järjestäjiin.

Jutussa lainataan Suomen entiset Moskovan suurlähettilään Hannu Himasen kommenttia, jonka mukaan viime vuonna järjestetyssä ensimmäisessä leirissä oli kysymys "venäläisestä operaatiosta".

Siviilipalvelus ja aseistakieltäytyminen Venäjällä

Antimilitaristi vieraili Venäjällä tutustumassa paikallisiin aseistakieltäytyjäryhmiin ja asevelvollisuuden vastustajiin. Tapasimme pietarilaisen ja moskovalaisen aseistakietäytyjäjärjestön aktiiveja. Matka toi muassaan paitsi ensikäden tietoa paikallisista oloista myös uusia ideoita liiton neuvontatyöhön.

Perustiedot ja prosessi

Yhdistele sisältöä