Siviilien puolustus: väkivallaton vastarinta Palestiinassa

Tor, 6 Kes 2019 18:00 - 21:00 +0300

Kesäkuun Siviilien puolustus -opintopiirissä on aiheena palestiinalaisten väkivallaton vastarinta Israelin miehitystä vastaan sekä kansainvälinen rauhanomainen boikottikampanja BDS. Alustuksen pitää ICAHD Finlandin hallituksen jäsen Miika Malinen, joka on viettänyt suuren osan elämästään Israelin/Palestiinan alueella ja tutkinut aihepiiriä useiden vuosien ajan.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan Rauhanaseman saunatuvalle (Veturitori 3, Helsinki) kello 18.

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Mukaan voi tulla myös ensikertalaisena. Keskustelu on monipuolista ja polveilevaa ja tilaa annetaan tasapuolisesti.

Rauhanaseman saunatupa on esteellinen tila, johon pääsee ainoastaan äärimmäisen jyrkkää liuskaa tai rappusia pitkin. Tilassa ei ole tarpeeksi suurta vessaa pyörätuolille. Jos tarvitset apua tilaan saapumisessa soita 040 668 6713.