2008/1

Sivari&Totaali 1-2008 (PDF)

st_1-2008st_1-2008

Kotimaa s.3–5:
- Patriaa vastaan!
- Jälleen uusia syrjintätapauksia
- Lievempi laki leikkaa totaalien tuomioita
- Vangitut totaalit
- Tiukka armahduslinja
- Paikallistoimintaa Turussa ja Jyväskylässä
- Takaisin akkavaltaan

Ulkomaat s.6–9:
- Voitto turkkilaisille kieltäytyjille
- Aseistakieltäytyjät yhä vankeuteen Azerbaidzhanissa
- Pellet rynnivät Belgiaan
- Tottelemattomat Ruotsalaiset

Pääkirjoitus: Aseettomat naiset

Lasikatto naisten urakehityksessä on edelleen totta ”tasa-arvoisessa” Suomessa. On hyvin tyypillistä, että firman työntekijöistä suurin osa on naisia, mutta johtajan palleilla istuksivat miehet. Aseistakieltäytyjäliitto osoittaa omalta osaltaan, että näin ei tarvitse olla. Liiton reilusta 1300 jäsenestä noin 15 prosenttia on naisia, mutta hallituksen puheenjohtajana ahkeroi viime vuoden lopulta lähtien nuori opiskelijanainen, Tuuli Vuori. Itse puolestaan aloitin liiton osa-aikaisena tiedottajana ja Sivari&Totaali-lehden päätoimittajana vuoden alusta.

Näin tehtiin Sivari&Totaali - Osa 1: Tabula Rasa

Sivari&Totaalin vuosikerran 2008 tekeminen aloitettiin todella tyhjältä pöydältä. Aloittaessani taittotyön edessäni oli kannettava tietokone, tyhjä kovalevy ja Linuxin asennus-CD.

Simo Hellsten

Sivari&Totaali tehdään kokonaan avoimilla ohjelmistoilla. Samat ohjelmat kuitenkin löytyvät myös Windowsille, mutta avoimeksi käyttöjärjestelmäksi paras valinta oli Ubuntu. Omalla koneellani asennus osoittautui helpoksi. Laitoin CD-levyn sisään ja seurasin ohjeita.

Takaisin akkavaltaan

Tuuli Vuori aloitti uutena puheenjohtajana syksyllä ja Miira Rauhamäestä tuli vuodenvaihteessa AKL:n tiedottaja ja Sivari&Totaalin päätoimittaja. Vastaava naisvaltaisuus liitossa oli viimeksi 1990-luvun puolivälissä.

T
eksti: Sampsa Oinaala, kuva: Vesa Vuori


AKL:n akat: vasemmalla Tuuli, oikealla Miira

Yhdistele sisältöä