2004/2

Sivari&Totaali 2-2004 (PDF)

Sivulla:

s. 1 NATO:n huippukokous ja George W. Bushin vierailu Istanbulissa
Chile: Militarismin pitkä varjo
30-vuotisjuhla-konsertin sointuja
Mitä vikaa Kerryn politiikassa… toistaiseksi?

s.2 Vanunu haastoi herjaajansa oikeuteen
Kutsu kansainväliselle radikaaliekologiselle protestileirille Permissä Venäjällä

s.3 Aseistakieltäytyjäliitto: Siviilipalvelusta lyhennettävä
Poliisikoulutuslaki yhä eduskunnan käsiteltävänä
Siviilipalvelusmiestä syrjitään
Mitä juhlimista Normandian maihinnousussa?

Kolumbia: Mikään armeija ei puolusta rauhaa!

Medellin on vastakohtien kaupunki, josta löytyy lukuisia erilaisia elämäntapoja. Mutta toisaalta, eri ympäristöissä ihmiset elävät ja käyvät sotaa, joka – kuolleiden ja pitkäksi aikaa kadonneiden ihmisten lisäksi – tuo mukanaan oudon normaaliuden tunteen. Ikään kuin siellä ei tapahtuisi mitään. Kuitenkin tapahtuu, ja yhä useammin kuulee ehdotuksia, että ihmisten pitäisi aseistautua puolustamaan elämää ja voimistamaan institutionalisoitua normaalisuutta: ehdotuksia jotka jakavat maailman hyviin ja pahoihin. 

NATO:n huippukokous ja George W. Bushin vierailu Istanbulissa nosti vastalauseiden vyöryn

NATO:n huippukokous ja George W. Bushin vierailu Istanbulissa 28.-29.6. nosti Turkissa vastalauseiden vyöryn. Päivää ennen huippukokouksen alkua vasemmistoryhmien laajapohjainen liittouma ja muutamat islamilaiset järjestöt mobilisoivat 50 000 mielenosoittajan protestin. Huippukokouksen aikana järjestettiin myös lukuisia pienempiä mielenosoituksia. Poliisi pyrki estämään mielenosoitukset ja reagoi niihin väkivaltaisesti. Myös osa mielenosoittajista vastasi väkivaltaan.

Aseistakieltäytyjäuutisia maailmalta

USA: Camilo Mejialle vuosi vankeutta

Fort Stewardin sotatuomioistuin tuomitsi USA:n kansalliskaartin kersantin Camilo Mejian vuodeksi vankeuteen 21.5. Lisäksi hänen sotilasarvonsa alennettiin, hänen palkastaan pidätetään kolmasosa sakkona yhden vuoden ajan ja hänet erotettiin armeijan palveluksesta huonon käytöksen takia. Camilo Mejiaa syytettiin sotilaskarkuruudesta, vaikka hän on hakenut aseistakieltäytyjän statusta.

Chile: Militarismin pitkä varjo

Militarismin suhteeton vaikutus Chilessä ei ole yksinomaan seurausta Pinochetin sotilasdiktatuurista (1973–90), vaan se on pitkän ajan kuluessa syntynyt historiallinen konstruktio, joka on antanut ominaispiirteet ja muodon chileläiselle kansallisvaltiolle.

http://akl-web.fi/kampanjat/15.5.2004

Yhdistele sisältöä