2004/2

Sivari&Totaali 2-2004 (PDF)

Sivulla:

s. 1 NATO:n huippukokous ja George W. Bushin vierailu Istanbulissa
Chile: Militarismin pitkä varjo
30-vuotisjuhla-konsertin sointuja
Mitä vikaa Kerryn politiikassa… toistaiseksi?

s.2 Vanunu haastoi herjaajansa oikeuteen
Kutsu kansainväliselle radikaaliekologiselle protestileirille Permissä Venäjällä

s.3 Aseistakieltäytyjäliitto: Siviilipalvelusta lyhennettävä
Poliisikoulutuslaki yhä eduskunnan käsiteltävänä
Siviilipalvelusmiestä syrjitään
Mitä juhlimista Normandian maihinnousussa?

Mitä vikaa Kerryn politiikassa... toistaiseksi?

Abu Ghraibin vankilasta maailman silmien eteen tuotu turmellus asettaa historiallisen haasteen John Kerrylle: hänen täytyy kyetä tarjoamaan Amerikalle jotakin poliittisesti houkuttelevampaa kuin Valkoisen talon sisäänkäyntiä etsivä ‘kalpea republikaani’. Hiuksenhieno asettautuminen mikrometrin vasemmalle George W. Bushista ei ole sitä, mitä Amerikka kipeästi tällä hetkellä tarvitsee (tai haluaa).

http://akl-web.fi/yhdysvallat/mita_vikaa_kerryn_politiikassa_toistaiseksi

Pääkirjoitus

Aseistakieltäytyjäliiton Suomessa edustama kansainvälinen verkosto War Resisters’ International piti vuosikokouksensa tänä vuonna Ohridissa, Makedoniassa. Perinteiseen tapaan kokouksen yhteydessä järjestettiin myös yleisölle avoin seminaari. Tällä kertaa aihepiiri oli kooste WRI:n vahvimmista ohjelma-alueista: aseistakieltäytyminen, väkivallattomuus ja menneisyyden kohtaaminen.

Vanunu haastoi herjaajansa oikeuteen

Mordechai Vanunu on haastanut oikeuteen israelilaisen Yedioth Ahronoth -lehden ja sen toimittajan Ron Ben Yishain. Lehti julkaisi keväällä 2000 jutun, jonka mukaan Vanunu oli tuomionsa aikana opastanut samassa vankilassa istuneita Hamasin jäseniä räjähteiden tekemisen taidossa. Vanunun asianajajan mukaan juttu oli keksitty eikä Vanunulle annettu tilaisuutta esittää näkemystään. Ensimmäisessä oikeuskäsittelyssä 24.5.2004 Tel Avivissa jutun kirjoittanut toimittaja väitti sen perustuvan salaisen poliisin Shin Betin entisen johtajan Ami Ayalonin antamiin tietoihin.

30-vuotisjuhla-konsertin sointuja

AKL:n 30-vuotisjuhlakonsertti 29.5. keräsi pienen joukon innostuneita osallistujia kulttuuriareena Gloriaan. Musisoimassa olivat jyväskyläläinen Puola, Dildo Mania Helsingistä ja Porista saapunut yhden miehen orkesteri Keuhkot. Musiikillisesti monipuolinen ilta oli leppoisa ja hengeltään hyvä. Nähtävillä oli myös valokuvanäyttely AKL:n toiminnasta vuosilta 1986–2004.

Konsertin keskimmäisenä esiintyjänä rokkasi Dildo Mania Helsingistä.Konsertin keskimmäisenä esiintyjänä rokkasi Dildo Mania Helsingistä.

 

Yhdistele sisältöä