2004/2

Sivari&Totaali 2-2004 (PDF)

Sivulla:

s. 1 NATO:n huippukokous ja George W. Bushin vierailu Istanbulissa
Chile: Militarismin pitkä varjo
30-vuotisjuhla-konsertin sointuja
Mitä vikaa Kerryn politiikassa… toistaiseksi?

s.2 Vanunu haastoi herjaajansa oikeuteen
Kutsu kansainväliselle radikaaliekologiselle protestileirille Permissä Venäjällä

s.3 Aseistakieltäytyjäliitto: Siviilipalvelusta lyhennettävä
Poliisikoulutuslaki yhä eduskunnan käsiteltävänä
Siviilipalvelusmiestä syrjitään
Mitä juhlimista Normandian maihinnousussa?

Puola psykedelioi ”filmografista heviä”

Toisen levyn materiaalit jo kasassa

”Puolassa on se hienoa, että siinä vaihtuu musiikkilaji puolen vuoden välein”, hihkuu bändin basisti Jussi Pitkänen Helsingin Gloria-klubin takahuoneessa.

Jyväskylän Yöhön kajauteltiin Rauhaa

Kansalaisjärjestöt löivät hynttyyt yhteen

Vajaat parisenkymmentä jyväskyläläistä kansalaisjärjestöä päätti jo toistamiseen lyödä hynttyyt yhteen ja järjestää jälleen Rauhaa-konsertin Jyväskylän paikalliseen ”Taiteiden yö” -tapahtumaan eli Yläkaupungin yöhön. Lounaispuistossa toukokuun 15. päivä kello 13–18 tarjotussa ilmaistapahtumassa pääesiintyjä Puppa J & Tasottavat sai jo sound checkissään auringonkin kaivautumaan esiin pilvien takaa.

20 vuotta sitten: Haaparanta sivariin

Lähes kolme kuukautta vankilassa ollut aseistakieltäytyjä Pertti Haaparanta vapautui 2.4. Helsingin lääninvankilan Suomenlinnan työleiriltä ja ryhtyi suorittamaan siviilipalvelusta. Vapauttaminen perustui tasavallan presidentin armahdukseen.

Haaparanta oli ensimmäinen vanki Suomessa, jonka kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on julistanut mielipidevangiksi.

Kolumbia: Mikään armeija ei puolusta rauhaa!

Medellin on vastakohtien kaupunki, josta löytyy lukuisia erilaisia elämäntapoja. Mutta toisaalta, eri ympäristöissä ihmiset elävät ja käyvät sotaa, joka – kuolleiden ja pitkäksi aikaa kadonneiden ihmisten lisäksi – tuo mukanaan oudon normaaliuden tunteen. Ikään kuin siellä ei tapahtuisi mitään. Kuitenkin tapahtuu, ja yhä useammin kuulee ehdotuksia, että ihmisten pitäisi aseistautua puolustamaan elämää ja voimistamaan institutionalisoitua normaalisuutta: ehdotuksia jotka jakavat maailman hyviin ja pahoihin. 

Yhdistele sisältöä