2003/2

Sivari&Totaali 2-2003 (PDF)

st_2-2003st_2-2003

Sivulla:

s. 1 VOKT-kokeilu käynnistyi vaivihkaa
Kutsuntakampanja alkoi jälleen 1. 9.
Sivarikolumni: Vuosi ihan oikeaa elämää

s. 2 Mikä on sotaa?

s. 3 Ruokaa ja solidaarisuutta Helsingissä
Käpykaartilaiset verestivät rauhantaitoja Jyväskylässä

s. 4 Aseistakieltäytyjäuutisia maailmalta

s. 5 Unkarin armeijan kutsu aseisiin epäonnistui
Vanunu vapaaksi ensi vuoden huhtikuussa?

Druusiaseistakieltäytyjät:syrjintää, hiljaisuutta ja tietämättömyyttä

Druusiaseistakieltäytyjien tilanne ei saa paljoa huomiota – ei tiedotusvälineiltä, ei Israelin rauhanliikkeeltä eikä ulkomailta.

Vanunu vapaaksi ensi vuoden huhtikuussa?

Ashkelonin vankilan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että vuonna 1986 Israelin salaisen ydinaseohjelman englantilaiselle Sunday Times-lehdelle paljastanut Mordechai Vanunu tullaan vapauttamaan 22.4.2004 – viisi kuukautta ja kahdeksan päivää ennen kuin hänelle vuonna 1988 langetettu 18 vuoden tuomion tuomio tulee täyteen.

Unkarin armeijan kutsu aseisiin epäonnistui

Suunnitelma kehittää Yhdysvaltain kansalliskaartin kaltainen reservivoima Unkarin armeijan yhteyteen näyttää epäonnistuneen surkeasti.

The Budapest Sun kertoi elokuun ensimmäisessä numerossaan tavoitteesta kerätä 1500 sotilasta tähän vapaaehtoiseen joukkoon. Unkarilainen päivälehti Nepszabadsag kuitenkin kertoi, että Joulukuusta 2002 lähtien käynnissä ollut värväys on tähän mennessä tuottanut vain 94 vapaaehtoista.

“Taide ei ole peili joka heijastaa todellisuutta, vaan moukari jolla sitä muokataan” (Bertolt Brecht)

Kulttuurivastarintaa tuntuu olevan ilmassa tällä hetkellä. Esimerkiksi brittiläinen kirjailija Nicholas Blincoe vaati Israelin vastaista kulttuuriboikottia keskeyttämällä israelilaisen folk-laulaja Noan esityksen Lontoon musiikkifestivaaleilla; eräs teatterituottaja katkaisi pään paronitar Margaret Thatcheriä esittävältä marmoripatsaalta vastalauseena globaalille kapitalismille; George Michael vastustaa USA:n ulkopolitiikkaa pop-listoilla; saman asenteen on omaksunut myös joukko amerikkalaisia huippuartisteja ”Ei meidän nimissämme” -julistuksellaan.

Yhdistele sisältöä