2003/1

Sivari&Totaali 1-2003 (PDF)

st_1-2003st_1-2003Sivulla:

s.1: Suomen vankiloissa keväällä kymmenen mielipidevankia
Aseistakieltäytyminen Israelissa

s.2: Kansalaispalvelu maksaisi kohtuuttomasti
Maanpetturi valtasi päävartion

 s.3: Rauhaa! -konsertti Jyväskylässä
Jeesus, sota ja mammona

s.6: Aseistakieltäytyjäuutisia maailmalta

s.8: Rachel Corrien kuolema

s.9: Bushin ja Husseinin sekä USA:n ja Irakin samankaltaisuudet

s.10: Onko Tshetsheniassa mahdollisuus rauhaan?
Bowling for Columbine

Kovat piipussa – Michael Moore: Bowling for Columbine

Kirjailija ja elokuvantekijä Michael Moore on USA:n vasemmisto-opposition rakastetuimpia hahmoja. Mooren valtaisa suosio, joka ei tosin rajoitu vasemmistolaisiin ja josta kertoo Bowling for Columbinen menestyksen lisäksi myös Stupid White Men -kirjan jatkuva keikkuminen ei-fiktiivisten teosten myyntiluetteloiden kärkipaikoilla, perustuu mainioon yhdistelmään älykkyyttä ja huumoria. Suosio kertonee kuitenkin osaltaan myös opposition epätoivoisesta tilanteesta: mitä huonommin menee, sen tiukemmin on takerruttava toivoa herättäviin asioihin.

the Really Big Blockade

Trident Plougsharesin järjestämään Britannian ydinaseita vastustavaan the Really Big Blockade -mielenosoitukseen osallistui pääsiäisen aikaan 600–700 henkeä eri puolilta Eurooppaa. Suomalaisia tapahtumaan osallistui 58 ja heistä noin puolet pidättiin mielenosoituksen yhteydessä. Mieltä osoitettiin tukkimalla tukikohdan portit liikenteeltä tai myöhemmin tunkeutumalla aidan läpi tukikohtaan. Barettipäinen walesiläisaktivisti (kuvan keskellä) esitti myös maansa päättäjille suunnatun kohteliaan pilkkalaulun.

The Really Big BlockadeThe Really Big Blockade

Pääkirjoitus

Edellisen kerran Sivari&Totaalissa ilmestyi pääkirjoitus -nimikkeellä otsikoitu juttu reilut viisi vuotta sitten numerossa 4/97 Johanna Koskisen kirjoitamana. Kyseisen vuoden viimeinen numero ilmestyi vasta seuraavan vuoden puolella ja, kuten monet ovatkin varmasti huomanneet, vastaavat ongelmat ovat vaivanneet lehteä sittemminkin.

Maanpetturi valtasi päävartion

– Poliisi pidätti katselijoita

Maanpetturi päävartion katollaMaanpetturi päävartion katolla

http://akl-web.fi/muurinmurtajat/maanpetturi_valtasi_paavartion

Yhdistele sisältöä