2003/1

Sivari&Totaali 1-2003 (PDF)

st_1-2003st_1-2003Sivulla:

s.1: Suomen vankiloissa keväällä kymmenen mielipidevankia
Aseistakieltäytyminen Israelissa

s.2: Kansalaispalvelu maksaisi kohtuuttomasti
Maanpetturi valtasi päävartion

 s.3: Rauhaa! -konsertti Jyväskylässä
Jeesus, sota ja mammona

s.6: Aseistakieltäytyjäuutisia maailmalta

s.8: Rachel Corrien kuolema

s.9: Bushin ja Husseinin sekä USA:n ja Irakin samankaltaisuudet

s.10: Onko Tshetsheniassa mahdollisuus rauhaan?
Bowling for Columbine

Bushin ja Husseinin sekä USA:n ja Irakin samankaltaisuudet

Vaikka presidentti Bush ja presidentti Hussein varmasti eroavat monissa suhteissa toisistaan, alla oleva kotikutoinen filosofia väittää, että he ilmaisevat myös yllättävää samankaltaisuutta. Bush ja Hussein, kuten myös heidän hurraavat kannattajansa, yrittävät vakuuttaa meidät muut, ettei heillä ole kerrassaan mitään yhteisiä piirteitä eikä mitään yhteistä keskenään. Tämä on varmasti osa (subjektiivisesta) totuudesta, muttei koskaan koko totuus konfliktista..

http://akl-web.fi/konfliktit/bushin_ja_husseinin_samankaltaisuudet

Onko Tshetsheniassa mahdollisuus rauhaan?

Irakin tapahtumien varjossa myös Tshetsheniasta on kuulunut uutisia: sunnuntaina 23.3. maassa järjestettiin kansanäänestys Venäjän presidentti Vladimir Putinin esityksestä Tshetshenian perustuslaiksi. Esityksen mukaan Tshetshenia jää pysyvästi Venäjän osaksi, mutta nauttii ”laajaa itsehallintoa”. Sen mukaan alueella järjestetään pian paikallishallinnon vaalit sekä allekirjoitetaan uusi liittosopimus, jossa määritellään vallanjako Moskovan ja paikallishallinnon välillä.

Kovat piipussa – Michael Moore: Bowling for Columbine

Kirjailija ja elokuvantekijä Michael Moore on USA:n vasemmisto-opposition rakastetuimpia hahmoja. Mooren valtaisa suosio, joka ei tosin rajoitu vasemmistolaisiin ja josta kertoo Bowling for Columbinen menestyksen lisäksi myös Stupid White Men -kirjan jatkuva keikkuminen ei-fiktiivisten teosten myyntiluetteloiden kärkipaikoilla, perustuu mainioon yhdistelmään älykkyyttä ja huumoria. Suosio kertonee kuitenkin osaltaan myös opposition epätoivoisesta tilanteesta: mitä huonommin menee, sen tiukemmin on takerruttava toivoa herättäviin asioihin.

the Really Big Blockade

Trident Plougsharesin järjestämään Britannian ydinaseita vastustavaan the Really Big Blockade -mielenosoitukseen osallistui pääsiäisen aikaan 600–700 henkeä eri puolilta Eurooppaa. Suomalaisia tapahtumaan osallistui 58 ja heistä noin puolet pidättiin mielenosoituksen yhteydessä. Mieltä osoitettiin tukkimalla tukikohdan portit liikenteeltä tai myöhemmin tunkeutumalla aidan läpi tukikohtaan. Barettipäinen walesiläisaktivisti (kuvan keskellä) esitti myös maansa päättäjille suunnatun kohteliaan pilkkalaulun.

The Really Big BlockadeThe Really Big Blockade

Yhdistele sisältöä