Kutsuntakampanja onnistui mainiosti

Aseistakieltäytyjäliiton jokasyksyinen kutsuntakampanja toteutui taas onnistuneesti syksyllä 2002. Noin 10 000:lle kampanjaa varten painetulle lennäkille löytyi vapaaehtoisia jakajia aikaisempien vuosien tapaan noin neljälläkymmenellä paikkakunnalla, joukossa useimmat suurimmista kaupungeista. Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuineille! Syyskuussa jatketaan…

Kutsuntakampanjan tarkoitus on informoida kutsuntoihin meneviä armeijan käymisen vaihtoehdoista – virallinen tiedottaminen aseistakieltäytymisestä kun on edelleen erittäin puutteellista. Kutsuntakampanja toteutetaan jakamalla kutsuntoihin saapuville tosiasiatietoa siviilipalveluksesta ja totaalikieltäytymisestä sisältäviä lentolehtisiä.

Parin viime vuoden aikana AKL on tarjonnut kampanjaan osallistuville lennäkkien lisäksi myös kirjalliset ohjeet siitä, missä lennäkkejä saa jakaa ilman että viranomaisilla on oikeutta puuttua asiaan. Useimmiten lennäkkienjako on sujunut ongelmitta, mutta toisenlaisiakin kokemuksia kertyy lähes vuosittain.

 

Toisenlainen kokemus - sivu 4