2001/4

Sivari&Totaali 4-2001 (PDF)

-st_4-2001st_4-2001

Siviilipalvelus lyhenee Saksassa – sivarien määrä kasvaa

Siviilipalvelus on lyhentynyt muurin murtumisen jälkeen kymmenellä kuukaudella ja on vain kuukauden varusmiespalvelusta pitempi, päivärahoissa ei ole valittamista, ja asumisen on ojennuksessa. Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna siviilipalvelus Saksassa on mielekäs vaihtoehto. Ajatteleepa niin moni saksalainen nuorukainenkin - suunnilleen puolet nykyisistä ikäluokista suorittaa siviilissä palveluksensa isänmaalleen.

Rauhan puolesta Berliinissä

Lauantaina 13.10. oli Saksassa useassa kaupungissa sodan vastaisia mielenosoituksia. Itse osallistuin suurimpaan niistä Berliinissä. Mielenosoituksessa oli ihmisiä järjestäjien mukaan 50 000, poliisi puolestaan arvioi väkimääräksi 15 000. Totuus lienee jotain siltä väliltä.

Edunvalvontaa ja antimilitarismia

Tämä kirjoitus pyrkii valottamaan niitä taustoja, jotka ovat tehneet Aseistakieltäytyjäliitosta nykyisenkaltaisen laajapohjaisen ja kriittisen järjestön.

Amnesty International tunnusti viisi suomalaista totaalikieltäytyjää mielipidevangiksi

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International ilmoitti 8. marraskuuta Aseistakieltäytyjäliitolle vaativansa viiden vangitun suomalaisen totaalikieltäytyjän välitöntä armahtamista. Amnestyn kansainvälisiksi mielipidevangeiksi tunnustamat kieltäytyjät ovat Jokelan vankilassa tuomiotaan suorittava Mikko Korhonen, Naarajärven vankilassa istuva Sami Heikkinen, Helsingin työsiirtolassa istuva Jarkko Mauno ja Suomenlinnan työsiirtolassa istuva Pyry Nurmi sekä Helsingin työsiirtoloissa istuva mies, joka ei halua nimeään julki.

Yhdistele sisältöä