2000/4

Sivari&Totaali 4-2000 (PDF)

st_4-2000st_4-2000

Sivulla: 

4. Kaksi sirkusta, monta pelleä

7. Sivarilakko 7. 11.

8. Amnesty adoptoi taas kaksi suomalaista mielipidevankia

9. Helsingin käräjäoikeus lievensi rangaistusta siviilipalveluksen keskeyttämisestä

10. Sivarikeskuksen johtajalle tuomio sivarin herjaamisesta
- Totaalikieltäytyjä sotavankina

11. Enestam: Ei muutoksia totaalikieltäytyjien kohteluun
- Vangitut totaalikieltäytyjät

Kansalaistottelemattomille epäjohdonmukaiset tuomiot

Kahteen varsin samanlaiseen kansalaistottelemattomuustapahtumaan osallistuneet saivat lyhyen ajan sisällä epäjohdonmukai-set tuomiot. Indonesian suurlähetystön katolla syyskyyssa -99 mieltään osoittaneita aktivisteja vastaan nostettu kotirauhasyyte kaatui Helsingin käräjäoikeudessa 25.10. ja osa tuomittiin vain haitanteosta, osa taas ei saanut tuomiota lainkaan. Sen sijaan Turun käräjäoikeus langetti Venäjän konsulaatin katolle viime toukokuussa kiivenneille Tshetshenian sodan vastustajille tuomion myös kotirauhan rikkomisesta.

Nordico 2000

Pohjoismainen aseistakieltäytyjä -konferenssi Nordico järjestettiin tänä vuonna Oslossa marraskuun alussa. Suomesta paikalla oli kaksi Aseistakieltäytyjäliiton edustajaa.

Nordico-konferenssi käynnistyi jokaisen maan edustajien esitellessä oman maansa siviilipalvelusjärjestelmää ja sivareiden tämän hetkistä tilannetta melko yleisellä tasolla.

"We Must Be The Change We Wish to See." –Gandhi

Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Janne Oskari Nurminen on tällä hetkellä kärsimässä rangaistustaan aseistakieltäytymisestä Helsingin työsiirtolassa.

Kieltäytymisprosessi

Prosessi alkoi vuoden 1997 kutsunnoissa, jolloin Nurminen kieltäytyi kaikesta palveluksesta, myös siviilipalveluksesta. Hänet kuitenkin määrättiin palvelukseen Hämeen jääkäripataljoonan panssaritiedustelukomppaniaan myöhäisimmässä mahdollisessa erässä.

Rauha, joka tappaa

Seitsemän vuotta historiallisen Oslon sopimuksen jälkeen palestiinalaiset ovat aloittaneet uuden kansannousun Israelin vuoden 1967 sodassa miehittämillä alueilla. Israelin vastaus on ollut odotettu: kansannousun yhteydessä oli joulukuun 10. päivään mennessä kuollut 318 ihmistä ja loukkaantuneita on yli 10.000. Tanya Reinhart kertoo alla olevassa jutussa, mikä meni vikaan ja miksi.

http://akl-web.fi/israel_palestiina/rauha_joka_tappaa

Yhdistele sisältöä