2000/1

Sivari&Totaali 1-2000 (PDF)

st_1-2000st_1-2000Sivulla:

4. Talven totaalit

5. Jyväskylän käräjä-oikeus lyhensi totaalin tuomiota

6. Totaalikieltäytyjä vankilaan soittokunnan sävelten saattamana

- Vangitut totaalikiel-täytyjät

7. Ruokaa ei aseita Seinäjoella

8. Legioonalaisten mitta tuli täyteen

9. Sivarilakko Lapinjärvellä 21.2.2000

10. Legioonalaisten manifesti 21.2.

- Tee kuntalaisaloite sivaripaikkatilanteen parantamiseksi!

11. Siviilipalvelusmies saa kieltäytyä huumetestistä

Työministeri Filatov vastasi Marjatta Stenius-Kaukoselle: SIVIILIPALVELUSMIES SAA KIELTÄYTYÄ HUUMETESTISTÄ

Työministeri Tarja Filatov (sd) on vastannut kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukosen (vas) ja viiden muun kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen, joka koskee siviilipalvelusmiehen kotiuttamista huumetestistä kieltäytymisen vuoksi. Stenius-Kaukonen kysyi, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä siviilipalvelusmiesten oikeusturvan takaamiseksi yhdenvertaisesti koko maassa niin, ettei sitä vaaranneta lakiin perustumattomien huumetestien tai niistä kiel-täytymisen perusteella.

Oikaisu

Sivari&Totaali 4/1999 esiteltiin laajasti Lauri von Holländerin lykkäysasia. Kirjoitus on ”väärennös” sikäli, että siitä saa sen käsityksen, että L. v. H. olisi saanut lykkäystä mielipidekirjoituksen avulla. Tämä ei pidä paikkaansa. L. v. H. on alkuperäisessä pitkässä kirjelmässään hakenut lykkäystä yliopisto-opintojen vuoksi ja esittänyt pätevän opiskelutodistuksen. Sen vuoksi hän sai lykkäystä.

Eero Soinio
Lapinjärven koulutuskeskuksen johtaja

 

Sivarikeskukseen uusi majoitusrakennus

Lapinjärven koulutuskeskukseen valmistui syksyn aikana uusi majoitusrakennus. Pikarakennustekniikalla tehdyssä rakennuksessa majoitutaan kuuden hengen huoneissa. Rakennuksessa on myös peseytymistilat ja keittiö sekä televisiolla varustettu oleskelutila.

Mustavihreillä päivillä pohdittiin totaalikieltäytyjien tukemista

Jo perinteeksi muodostuneet Mustavihreät päivät keräsivät jälleen Tampereelle vaihto-ehtoliikkeiden väkeä turkis-aktivisteista aseistakieltä-ytyjiin. 11. –13. helmikuuta järjestettyyn, järjestyksessä kolmanteen, aktivistitapahtu-maan osallistui useita satoja nuoria. Ohjelmassa oli mielen-osoituksia, elävää musiikkia, paneelikeskustelua, myyjäiset ja työryhmiä.

Yhdistele sisältöä