Liittokokous Turussa 31.10.1998

Aseistakieltäytyjäliiton sääntömääräinen syysliittokokous järjestettiin tänä vuonna Turussa. Tilaisuuden aluksi paikalle ystävällisesti lupautunut turkulainen kansanedustaja Marjaana Koskinen kertoi siviilipalveluslain tämän (tain sen) hetkisestä tilanteesta Arkadianmäellä. Alustuksen ja sen perusteella käydyn keskustelun jälkeen siirryttiin varsinaisen kokousohjelman pariin ravintola Teinin kabinettiin. Alla on lueteltu muutamia tärkeimpiä päätöksiä:

-Vuoden 1999 toiminnan tärkeimmäksi painopistealueeksi nimettiin toiminta siviilipalveluslain parantamiseksi, mikäli se ei johda tyydyttäviin tuloksiin jo vuoden -98 puolella. Julkaisutoiminnan alalla on ensi vuoden suunnitelmissa äänilevy sekä sarjakuva-albumi. Muita antimilitaristisia projekteja toteutetaan aikaisempien vuosien malliin: tarpeen ja resurssien mukaan. Näistä tärkeimpiin tullevat kuulumaan tietysti syksyinen kutsuntakampanja sekä Ruokaa ei aseita -toiminnan tukeminen. Kansainväliseen toimintaan on myös tarkoitus panostaa yhden ehkäpä hieman hiljaisemman vuoden jälkeen.

-Hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä. Mikko Mutikainen Turusta palasi näyttämölle puolen vuoden tauon jälkeen aloittaen nyt kolmannen kautensa. Kokonaan uusina hallitukseen tulivat Ville Vuorjoki (Rovaniemi) ja Ville Aho (Hämeenlinna), näistä jälkimmäinen vain kevätkokoukseen saakka. Vanhoista jatkavat Henri Hellén (2. kausi), Johanna Koskinen (3. kausi), Kari Lehtinen (6. kausi) ja Jarno Salminen (3. kausi). Keväällä valituista jäi nyt pois Otso Kivekäs, koska on parhaillaan liiton työharjoittelijana.

-Liittokokouksessa hyväksyttiin tällä kertaa myös julkilausuma, joka käsitteli - yllättäen - siviilipalveluslain muutosprosessia. Samaa teema oli keskeisessä asemassa myös yleiskeskustelun yhteydessä.

-Siviilipalvelusasiain neuvottelukunnassa Aseistakieltäytyjäliittoa lähes koko 90-luvun edustanut Thomas Hackman oli ennen kokousta ilmaissut halunsa vetäytyä. Kokous keskusteli seuraajakysymystä ja kallistui tämän hetkisen varajäsenen, Aleksi Heikkilän, kannalle. Päätöksen sinetöiminen delegoitiin kuitenkin hallitukselle.

-Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 15.11 luottamustoimet jaettiin entiseen tapaan: puheenjohtaja Jyrki Lappalainen, varapuheenjohtaja Jani Koskinen, sihteeri Henri Hellén ja taloudenhoitaja Kaj Raninen.

-Jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan. Eli tuki väh 100 mk/perus 60 mk/alennettu 30 mk.