1998/1

Sivari&Totaali 1-1998 (PDF)

st_1-1998st_1-1998Sivulla:
3 -     Siviilipalvelus ei lyhene
4 -     AI: Uusi asevelvollisuuslaki johtaa mielipidevankeihin
4 -     Vasemmistoliitto haluaa parannuksia
5 -     Suomen sivarimyönteisimmät paikkakunnat
5 -     Lakialoite sivarilain uudistamisesta sisään
6 -     Vuoden 1990 sivarilakko
8 -     Lapinjärven legioona taas kasvussa
9 -     Totaalimanifesti 15.5.1998

Ryhdikkäänä stalinismin puristuksessa eli puolustusvoimain komentajan päiväkäsky 1/98

Puolustusvoimat viettää kahdeksattakymmentä toimintavuottaan kiivaan työn merkeissä. Toteutamme tänä vuonna laajan rakennemuutoksen. Hallintojärjestelmä virtaviivaistetaan, merivoimat ja rannikkojoukot yhdistetään, eräitä joukko-osastoja lakkautetaan ja monien muiden kokoonpanoja tarkistetaan. Osa palkatusta henkilöstöstä siirtyy uusiin tehtäviin, varusmiesten palvelusajat muuttuvat ja koulutus uudistuu. Valmiusyhtymien rakentaminen alkaa ja kansainvälinen yhteistoiminta lisääntyy.

Ruokaa - Ei aseita

Food Not Bombs -liike syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980. Nykyään sen nimissä toimivia ryhmiä on yli 100:ssa Euroopan, Australian ja Pohjois-Amerikan kaupungissa. Suomeen on tämän vuoden aikana syntynyt kaksi ryhmää: Tampereelle ja Helsinkiin. Helsingin Ruokaa ei aseita tarjoili kasvisruokaa ensimmäisen kerran huhtikuussa, tamperelaiset ovat ehtineet järjestää jo kaksi tapahtumaa.

Food Not Bombs kohtaa jenkkipoliisin repressionFood Not Bombs kohtaa jenkkipoliisin repression

Vanunu ulos eristyksestä!

Perjantai 13. maaliskuuta merkitsi loppua Mordechai Vanunun yksitoista ja puoli vuotta kestäneelle yk­sinäisyydel­le. Tuolloin hänet päästettiin ensimmäistä kertaa kävelemään Ashkelonin vankilan pihalle muiden van­kien jou­kos­sa. “Kuinka voit? Olemme kuulleet sinusta paljon, muttemme ole nähneet sinua ennen kuin tä­nään”, oli rikoksista tuomittujen vankien tyyppilisin ensireaktio. Vanunu taas itse totesi: “Se oli erittäin lii­kuttavaa. Muut vangit puhuivat minulle ja näin viimein, että täällä on muitakin ihmisiä.

Yhdistele sisältöä