Vankilaputki jatkuu

Kun Pertti Haaparanta tammikuun 10. päivänä astui vankilaan, alkoi siviilipalvelusmiesten vankilaputki, johon loppua ei ole tiedossa, ellei nykyjärjestelmää muuteta. Eikä välttämättä silloinkaan.

Viimeksi mielipidevankeutta astui kärsimään helmikuun 21. päivänä Timo Puukko. Neljäs ja seuraava on Keijo Haanperä, jonka tuomio alkaa maaliskuun 12. päivänä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pikaisia muutoksia tuomioihin ei ole odotettavissa. Viranomaiset eivät pidä turhaa kiirettä asioiden käsittelyssä...

Lisää väkeä vankiloihin menee näillä näkymillä vähintäänkin nykyistä vanki tai pari kuukaudessa tahtia. Mikäli armeijan suunnitelmat siviilipalveluksen pidentämisestä, rangaistuksenomaisuuden korostamisesta ja palvelun saattamisesta palvomaan armeijan päämääriä toteutuvat, tällainen tahti on vasta alkua. Se merkitsisi koko siviilipalveusjärjestelmän romahtamista ja entistä kovempaa tungosta vankiloihin.

Mikäli hurjimmat suunnitelmat toteutuisivat, olisi vankeustuomio pian jopa järkevä ja edullinen vaihtoehto armeijan kaavailemalle palvelukselle...