Ydinaselaitoksen portit suljettu mielenosoituksessa Englannissa – mukana suomalaisia

Burghfield Lockdown 2015 - suomalaisten blokki varhain aamullaBurghfield Lockdown 2015 - suomalaisten blokki varhain aamulla

 

 

 

 

 

 Tiedote 2.3.2015 klo 15 Vapaa julkaistavaksi heti

Kulku Burghfieldin ydinaselaitoksen porteille on estetty maanantaiaamuna alkaneessa mielenosoituksessa. Tapahtumaan osallistuu 10 suomalaista rauhanaktivistia. He ovat osa kymmenien mielenosoittajien joukkoa, joka on tukkinut täysin kulun ydinaselaitoksen Construction Gate -portille noin klo 7 Suomen aikaa alkaen.

Väkivallattomassa kansalaistottelemattomuustapahtumassa rauhanaktivistit Iso-Britanniasta ja muualta Euroopasta estävät kulun ydinaselaitokseen. Maanantain kansalaistottelemattomuus on osa laajempaa ydinaseiden vastaista Action AWE -kampanjaa.

Aseistakieltäytyjäliitto osallistuu kampanjaan järjestämällä jo toisen bussimatkan Burghfieldiin. Tuukka Törö Aseistakieltäytyjäliitosta on osallistunut bussimatkan järjestelyihin:

”Ydinaseet eivät ole kansallinen vaan globaali turvallisuuskysymys. Ydinaseiden olemassaolo altistaa ei vain ydinasevallat, vaan koko maailman tahattomalle tai tahalliselle ydintuholle. Asevarustelu vain kasvattaa kofliktien uhkaa ja tuhlaa miljardien edestä resursseja ja luonnonvaroja, jotka voitaisiin käyttää sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen”, Törö perustelee matkustamista tapahtumaan Suomesta asti.

”Vaadimme Iso-Britanniaa lopettamaan suunnitelmat ydinaseidensa uusimisesta. Sen on sen sijaan tuettava neuvotteluja kansainvälisen ydinaseet kieltävän sopimuksen aikaansaamiseksi”, toteaa Ruka Toivonen tapahtumapaikalta.

Sekä kansalaisjärjestöt – Kansainvälinen Punaisen Ristin ja Puolikuun komitea – että lukuisat valtiot ovat vaatineet ydinaseet kieltävää sopimusta. Ydinaseet ovat ainoa joukkotuhoase, jota ei ole kielletty kansainvälisellä sopimuksella.

Katso myös:

Burghfield Lockdown has begun:Severe disruption at UK nuclear weapons factory

#BurghfieldLockdown Tagboardissa

Burghfield Lockdown: 25 European Activists Questioned under Schedule 7 Terrorism Act 2000 in Calais

Action AWE -kampanja

Aseistakieltäytyjäliitto