Suomalaiset rauhanaktivistit maalaavat ruotsalaista lentotukikohtaa pinkiksi

warstartshere.com: Mielenosoittajien maalaama pinkki nuoli osoittaa sotilastukikohdan ja asetestausalueen sijainninwarstartshere.com: Mielenosoittajien maalaama pinkki nuoli osoittaa sotilastukikohdan ja asetestausalueen sijainnin- Karnevaalimaisessa mielenosoituksessa yli 200 osanottajaa
- Kiitoradan maalaajista 2 suomalaisia

Yli 200 rauhanaktiivia 17 eri maasta kokoontuivat mielenosoitukseen Vidselin sotaharjoituskentän edustalle 20 kilometriä Luulajasta pohjoiseen.

Mielenosoituksen iskulause oli ”Sota alkaa täältä, me lopetamme sen täällä”. Karnevaalimaiseen tapahtumaan osallistui 201 pinkkiin pukeutunutta aktivistia. Räikeällä pinkillä halutaan luoda vastakohta sotateollisuuden ja sotilasliitto NATO:n salamyhkäiselle toiminnalle. Samanaikaisesti mielenosoituksen kanssa neljä pienempää aktivistitiimiä kiipesi aidan yli sisään lentotukikohtaan ja maalasi kiitoradan pinkiksi. Lentokentällä olevista aktivisteista kaksi on suomalaisia. Mielenosoituksen jälkeen myös suurin osa karnevaalin osanottajista jatkoi matkaa suoja-alueen yli kohti lentotukikohtaa. Tapahtumat ovat sujuneet toistaiseksi rauhallisissa merkeissä.

”NATO kehittää täällä salaa uusia aseita, joilla länsivallat pitävät kiinni maailman herruudesta. Me tiedämme, että suurin osa Ruotsin- ja muun maailman ihmistä haluaa rauhaa – ja nyt me toimimme”, toteaa pinkkiin karhuasuun pukeutunut uumajalainen Miahabo Berkelder.

”Ruotsalaisten pitää ymmärtää, että me emme ole enää puolueettomia. Uskaltakaamme kieltäytyä väkivallasta”, sanoo Adam Sonfield Karlskogasta.

Vidselin ampuma-alue, jota markkinoidaan asevalmistajille nimellä North European Aerospace Test Range (NEAT) on melkein Belgian kokoinen ja syrjäisyytensä takia tärkeä NATO:lle ja muille asevoimille. Testaus ja harjoittelu NEAT:issa on mahdollistanut Yhdysvaltojen miehittämättömillä ilma-aluksilla tehdyt laittomat attentaatit.

 

Tapahtumat yhteyshenkilöt:

Miahabo Berkelder, +46 (0) 703 232653
Caspar Behrendt +46 (0) 722 176 717
Angie Zelter +46 (0) 730 746 206

(Suomalaisia voi yrittää tavoittaa Paavo Kolttolan kautta, +358 (0) 50 336 0231)

 

(Lehdistötiedote 26.7.2011 klo 14.00)