Kotimaa

vrt. ulkomaat

Vangitut totaalit - lähetä tukipostia, allekirjoita vastalauseviesti!

Helsingin hovioikeiden hemikuussa 2018 antaman ratkaisun jälkeen totaalikieltäytyjille on annettu lähes poikkeuksetta vapauttavia tuomioita. Jehovan todistajien vapautuslaki lakkasi olemasta huhtikuussa 2019 ja sen jälkeen kieltäytyvät tuomitaan vapausrangaistuksiin. Kuitenkin lähikuukausien aikana tuomiolla on vapautuslain voimassa ollessa kieltäytyneitä, joiden tulisin tekohetken lain periaatteen perusteella saada edelleen vapauttavia tuomioita. Vapausrangaistukset jatkunevat vasta vuoden 2019 lopulla.

Kampanja armeijaa käymättömien syrjintää vastaan

Aseistakieltäytyjäliitto toteuttaa kampanjaa siviilipalvelusvelvollisten ja muiden aseistakieltäytyjien  työelämässä ja muualla yhteiskunnassa kohtaamaa syrjintää vastaan. Syrjintää saattavat olla esim. seuraavat tapaukset:

Mitä jos ryssä tulisi?

"Väkivalta ei maailmaa hallitse, sillä kansakunnan väkevyys ei ole sotakuntoisten miesten luvussa, vaan sen isänmaallisuudessa, tavoissa ja sivistyksessä, kansallishengessä."

J.V. Snellman

Mitä on turvallisuus?

Antimilitaristit eivät usko aseisiin perustuvaan turvallisuuteen. Sen lähtökohta on, että eri valtioiden ja niissä asuvien ihmisten intressit olisivat vastakkaiset: turvallisuus olisi turvallisuutta jonkun toisen valtion muodostamaa uhkaa vastaan, toisia ihmisiä vastaan.

Mitä muutoksia sivarilaissa 2019?

Eduskunta hyväksyi 1.3. siviilipalveluslain muutoksen. Lakiin tulevat muutokset ovat vähäisiä. Pari pientä parannusta siihen kuitenkin sisältyy: valtion korvausosuutta siviilipalvelusvelvollisten majoituskustannuksista korotetaan ja reservinkieltäytyjien sodanaikaista aseistakieltäytymisoikeutta laajennetaan. Jatkossa kaikki täydennyspalvelukseen hyväksytyt reservinkieltäytyjät on vapautettu armeijan palveluksesta automaattisesti, kun tähän asti tämä on koskenut vain täydennyspalveluksen aloittaneita.

Rauhanaseman joulumyyjäiset

Sun, 16 Jou 2018 12:00 - 17:00 +0200

Perinteeksi muodostuneet maailmanparantajien joulumyyjäiset järjestetään tänäkin vuonna Rauhanasemalla (Veturitori 3, Itä-Pasila, Helsinki). Tervetuloa tekemään löytöjä sunnuntaina 16.12. klo 12-17!

Lahjaostosten ohella voit nauttia kahvilamme antimista. Lapsille on luvassa myös piparkakkujen koristelua.

Tule löytämään lahja, jolla parannat maailmaa!

Tapahtumassa tukituotteitaan myyvät ainakin seuraavat järjestöt/ryhmät:

- Agran koululaiset ry
- Arabikansojen ystävyysseura
- Aseistakieltäytyjäliitto
- Luonto-Liiton Susiryhmä

Yhdistele sisältöä