Tue Israelin nuoria aseistakieltäytyjiä!

Allekirjoita tukiviesti täällä

Tule mielenosoitukseen 18.12. klo 16 Helsingissä

Shministim – joukko 16-18 -vuotiaita koulunsa päättäviä nuoria  – on Israelin aseistakieltäytyjäliikkeen uusi sukupolvi, joka joutuu kokeeseensa juuri nyt. He uskovat parempaan, rauhallisempaan tulevaisuuteen itselleen ja kaikille israelilaisille ja palestiinalaisille ja tämän johdosta kieltäytyvät liittymästä Israelin armeijaan. Heitä pidetään vankilassa, ja he joutuvat kohtaavat valtavan paineen perheiltään, ystäviltään ja Israelin hallitukselta. He tarvitsevat tukeamme nyt.

Shministim on pyytänyt Jewish Voice for Peace -järjestöä levittämään viestiä, jotta Israelin hallitus tietää, että ihmiset ympäri maailmaa seuraavat tilannetta ja tukevat nuorten kieltäytyjien rohkeutta. He toivovat saavansa satoja tuhansia tukiviestejä, jotka toimitetaan Israelin puolustusministerille 18. joulukuuta, jolloin pidetään suuri mielenosoitus ja lehdistötilaisuus. He toivovat pystyvänsä seisomaan voimakkaina puolustusministeriön majesteettisen rakennuksen portaille – ja historian askelmilla – edustaen ei vain tuhansia heitä edeltäneitä kieltäytyjiä tai lukuisia nuoria, joille he ovat esimerkki paremmasta maailmasta, vaan kaikkia meitä. He ovat pyytäneet kaikkia rauhaa haluavia ihmisiä olemaan tukenaan noilla portaille 18. joulukuuta. Tukensa voi osoittaa allekirjoittamalla alussa linkitetyn tukiviestin.

Syksyn aikana vankeuteen on tuomittu jo seitsemän shiministimiä, kaksi miestä ja viisi naista: Omer Goldman, Tamar Katz, Udi NirYuval Oron-Ofir, Mia Tamarin, Sahar Vardi ja Raz Bar-David Varon.

Israelissa ei ole laillisia aseistakieltäytymismahdollisuuksia. Aseistakieltäytyjät tuomitaan tavallisesti useisiin lyhyisiin vankeusrangaistuksiin.
Taustatietoa aseistakieltäytymisestä Israelissa.