Vetoomus israelilaisten tuotteiden ja lomamatkailun boikotoimiseksi

Boikottikampanjan sivusto, jolla voi allekirjoittaa osallistuvansa boikottiin.

Tämän vetoomuksen alkuunpanijat ovat Israelin kansalaisia ja muihin kansakuntiin kuuluvia juutalaisia, joiden suvut ovat menneisyydessä joutuneet rasismin ja kansanmurhan kohteiksi ja jotka tuntevat, etteivät voi pysyä vaiti.

Puoli vuotta kestäneen palestiinalaisten säälimättömän sotilaallisen sortamisen Israelin miehittämillä alueilla jälkeen Israelin hallitus on tehnyt palestiinalaisten jokapäiväisen elämän entistäkin sietämättömäksi piirittämällä fyysisesti heidän kylänsä ja kaupunkinsa. Tämä piiritys on tehnyt "tavallisen" elämän täysin mahdottomaksi palestiinalaisille. Useimmilla heistä ei ole mahdollisuutta mennä töihin, ei ostaa ruokaa tai muita välttämättömiä tavaroita, ei terveydenhoitoa eikä usein vettä tai sähköä.

Vuonna 1948 Israelin valtio riisti palestiinalaisilta maat, hääti satojatuhansia heistä kodeistaan pakolaisleireille eikä sallinut heidän palata kun sota päättyi. Sama valtio estää nyt vuoden 1948 uhreilta jopa kaikkein perustavanlaatuisimmat palvelut pakolaisleireissään ja jäljellä olevissa kylissä ja kaupungeissaan.

Epäinhimillinen sortaja toivoo voivansa näännyttämällä pakottaa palestiinalaiset antautumaan joutumatta kärsimään "kielteisen julkisen mielipiteen ongelmista". Itse asiassa lännen julkinen mielipide on pääosin pidättäytynyt osoittamasta mieltään Israelin hallituksen toteuttamaa siviilien - miesten, naisten ja lasten - tappamista vastaan, koska suurin osa siitä tapahtuu TV-kameroiden näkökentän ulkopuolella. Palestiinalaisten viranomaisten tekemät ihmisoikeusloukkaukset ovat myös auttaneet Israelia rakentamaan itsestään väärää mielikuvaa oikeamielisenä uhrina.

Kehotamme maailmanyhteisöä boikotoimaan Israelin teollisuuden ja maatalouden vientituotteita ja hyödykkeitä sekä Israeliin suuntautuvaa vapaa-ajan matkailua toivoen, että sillä tulee olemaan samanlaisia myönteisiä vaikutuksia kuin Etelä-Afrikan vastaisella boikotilla oli apartheidin päättymiseen.

Tämän boikotin tulee jatkua niin kauan, kun Israel hallitsee mitä tahansa osaa vuonna 1967 miehittämistään alueista. Ne, jotka vaientavat palestiinalaisten oikeutetut vaatimukset, täytyy myös itse pakottaa tuntemaan oman katkeran lääkkeensä vaikutukset.

Kehotamme jokaista tämän vetoomuksen vastaanottajaa, syntyperästään ja kansallisuudestaan riippumatta:

 1. toteuttamaan boikottia henkilökohtaisella tasolla välittömästi ja levittämään tietoa siitä (esim: kerro kauppiaallesi, mikset osta israelilaisia tuotteita; kehota tuttujasi välttämään lomamatkailua Israeliin).
 2. allekirjoittamaan vetoomuksen, levittämään sitä eteenpäin ja tekemään kaiken mahdollisen, jotta ihmisoikeuksista kiinnostuneet ryhmät hyväksyvät sen.
 3. järjestämään toimintaa, joka painostaa hallituksia leikkaamaan taloudellisia- ja kauppasuhteita Israelin kanssa ja irtisanomaan taloudelliset sopimukset, jotka antavat Israelille suosituimmuusaseman.
 1. Meir Amor, Toronto, Canada
 2. Yael Arbel, Tel-Aviv, Israel
 3. Dita Bitterman, Tel-Aviv, Israel
 4. Hagit Borer, Los Angeles, USA
 5. Ouzi Dekel, Paris, France
 6. Esty Dinur, Arena, USA
 7. Aviva Ein-Gil, Tel-Aviv, Israel
 8. Ehud Ein-Gil, Tel-Aviv, Israel
 9. Arie Finkelstein, Paris, France
 10. Rachel Giora, Tel-Aviv, Israel
 11. Zamir Havkin, Givataim, Israel
 12. Zvika Havkin, Princeton, USA
 13. Haggai Katriel, Haifa, Israel
 14. Irit Katriel, Haifa, Israel
 15. Justin Kodner, Princeton Junction, USA
 16. Helga Kotthoff, Fulda, Germany
 17. Miri Krasin, Tel-Aviv, Israel
 18. Debby Lerman, Tel-Aviv, Israel
 19. Mely Lerman, Tel-Aviv, Israel
 20. Moshe Machover, London, UK
 21. Yael Oren Kahn, Warwickshire, UK
 22. Akiva Orr, Kfar Shmaryahu, Israel
 23. Rachel Ostrowitz, Tel-Aviv, Israel
 24. Eran Razgour, Tel-Aviv, Israel
 25. Eyal Rozenberg, Haifa, Israel
 26. Hilla Rudich, Givataim, Israel
 27. Herzl Schubert, Tel-Aviv, Israel
 28. Ilan Shalif, Tel-Aviv, Israel
 29. Oz Shelach, New York, USA
 30. Ur Shlonsky, Geneva, Switzerland
 31. Toma Sik, Budapest, Hungary
 32. Ehud Sivosh, London, UK
 33. Gideon Spiro, Jerusalem, Israel
 34. Guy West, Herzliyya, Israel
 35. Adeeb Yaffawy, Yaffa, Israel