Israel: aseistakieltäytyjälle toinen vankeusrangaistus

Israelilainen aseistakieltäytyjä Shir Regev on saanut toisen vankeustuomionsa. Hänen puolestaan voi lähettää Israelin puolustusministerille Ehud Barakille osoitetun vastalauseviestin WRI:n sivustolta.

20-vuotias Regev on kotoisin Tuvalin kylästä Israelin pohjoisosasta. Hän on anarkisti ja miehityksen vastainen aktivisti, joka aloitti toisen vankeusrangaistuksensa suorittamisen 24. maaliskuuta. Hän ei ilmoittautunut armeijan värväyskeskuksessa määrättynä päivänä ja sai 2. maaliskuuta ensimmäisen, 20 päivän mittaisen vankeustuomion. Häntä pidetään parhaillaan sotilasvankila no 6:ssa Athlitin lähellä.

Ennen vankeuteen astumista kirjoittamassaan lausunnossa hän sanoi:

”Uskon, että on henkilökohtainen velvollisuuteni kieltäytyä armeijasta, jonka päätarkoitus on toimia miehityspoliisina ja ylläpitää ”israelilaista järjestystä” puolustuskyvyttömiä palestiinalaisia vastaan, joilta on evätty kansalaisuus.

Ja mikä on tämä “israelilainen järjestys”? Se on nyt yli 42 vuotta jatkunut prosessi, johon sisältyy sotilashallinnon asettaminen palestiinalaisten ylle ja pääsyn evääminen heidän yhteisöjensä maa-, vesi-, malmi- ja maatalousresurssien ääreen. Siihen sisältyy myös heidän maansa ja heidän jokiensa saastuttaminen sekä samoilla alueilla - mutta erilaisten, näennäisesti demokraattisten lakien alla - elävien siirtokuntalaisten harjoittaman sorron tukeminen. Enkä ole edes maininnut palestiinalaisten perusihmisoikeuksien loukkauksia, kuten liikkumisen vapauden viemistä ja fyysistä vahingoittamista, mukaan lukien joukkomittaista tappamista, ilman että näitä Israelin lakien mukaan vakavimpiin kuuluvia rikoksia edes tutkittaisiin. Miehitetyllä alueella toteutettuna nämä teot ovat myös sotarikoksia ja rikkovat kansainvälistä lakia.

Terveydellisen luokituksen mukaan olen “taistelusotilas”, joten armeijaan liittyessäni olisin epäilemättä joutunut palvelemaan tässä mafia-systeemissä, jolla ei ole juuri mitään tekemistä Israelin armeijan oletetun tehtävän toimia ”puolustusvoimina” kanssa … Tämä on armeija, joka palvelee intressejä, joihin en usko. Näin ollen kun vastakkain ovat tällaisen palveluksen suorittaminen tai omantuntoni noudattaminen, valinnasta ei ole epäilystäkään.

Tulee päivä, jolloin päätöstäni arvostavat nekin ihmiset, jotka tällä hetkellä kiistävät kammottavan todellisuuden, jota me yhteiskuntana luomme muille ihmisille ja vahingon, jonka aiheutamme lukuisten nuorten israelilaisten sieluille, jotka eivät ehkä vielä ole tietoisia moraalisesta rappiosta, johon ottavat osaa.”

Shir Regeville voi lähettää tukiviestejä:

Shir Regev
Military ID 5966205
Military Prison No. 6
Military Postal Code 01860, IDF
Israel
Fax: +972-4-9540580

Vankilaviranomaiset pysäyttävät usein aseistakieltäytyjille tarkoitetun postin, joten tukiviestit pyydetään lähettämään myös sähköpostilla osoitteeseen: yeshgvul2001(at)yahoo.com.