Druusiaseistakieltäytyjälle jo seitsemäs tuomio Israelissa - lähetä vastalauseviesti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druusiaseistakieltäytyjä Omar Saad sai 13. huhtikuuta 40 päivän vankeusrangaistuksen. Kyseessä on jo seitsemäs vankeustuomio kieltäytymisen johdosta. Ensimmäinen tuomio langetettiin 5.12.2013. Aikaisemmat rangaistukset ovat olleet 20 päivän mittaisia ja hän on viettänyt vankilassa jo yli 100 päivää. Hänen puolestaan voi lähettää vastalausesähköpostin Israelin puolustusministerille WRI:n sivustolta.

Kuudennen tuomionsa jälkeen Omar julkisti kannanoton, jossa sanoi: 'Ollakseni rehellinen en odottanut parempaa, sillä miehityshallinnoa, joka haastaa druusisheikkejä oikeuteen heidän vierailtuaan Syyrian pyhillä paikoilla, syyttää arabiparlamentin jäseniä heidän poliittisten aktivitteettiensa johdosta, tappaa nuoria kylmäverisesti ja pidättää naisia ja lapsia, ei voi kunnioittaa eikä siihen luottaa. Minä Omar Zahr Eldin Mohammad Saad julistan jälleen: en palvele Israelin armeijassa, vaikka minut vangittaisiin vielä kuusikymmentä kertaa."

Omar kertoo mielipiteistään myös filmissä: 'I will not be a soldier in your army'.

Omar Saad vaatii itselleen kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen turvaamaa aseistakieltäytymisoikeutta. Tammikuussa 2007 antamassaan lausunnossa YK:n ihmisoikeuskomitea tunnusti aseistakieltäytymisoikeuden sopimuksen turvaamien ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden osaksi. Israel ei ole tunnustanut aseistakieltäytymisoikeutta. YK:n mielivaltaisia pidätyksiä tutkiva työryhmä totesi mielipiteessään 24/2003, että Israelin harjoittama aseistakieltäytyjien useampikertainen vangitseminen on mielivaltaista ja näin ollen vastoin kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta.

Omarille voi lähettää myös tukiviestejä:

Omar Saad
Military ID 08143090
Military Prison No. 6
Military Postal Code 01860, IDF
Israel
Fax: +972-4-9540580

Lähetä tukiviestisi mielellään myös sähköpostilla osoitteeseen messages2prison@newprofile.org (vankilaviranomaiset pidättävät usein aseistakieltäytyjille lähetetyn kirjepostin).