Kuusi helsinkiläisiä rauhanaktivistia tukki Aeroflotin toimiston sisäänkäynnin Helsingissä keskiviikkona 9.2.2000 klo 15.30. Reilun tunnin kestäneellä tapahtumalla osoitettiin mieltä Tshetshenian sotaa vastaan. Aeroflotin työntekijät reagoivat tapahtumaan sulkemalla toimiston ennen aikojaan. Paikalle saapuneet poliisit kirjasivat kansalaistottelemattomuuten osallistuvien aktivistien henkilötiedot, mutta ketään ei pidätetty.
Aeroflotin toimistoa ei oltu valittu kohteeksi sattumalta. Aeroflot kuuluu Venäjän vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi arvioidun Boris Berezovskin imperiumiin. "Venäjän kummisedäksi" kutsuttu Berezovski kuuluu presidentti Putinin tärkeimpiin tukijoihin, ja hän hallitsee Venäjän television kahta tärkeintä kanavaa sekä mm. merkittävää Nezavisimaja-päivälehteä. Kaikki Berezovskin omistuksessa olevat tiedotusvälineet syytävät hallituksen Tshetshenia-politiikkaa tukevaa propagandaa.
Berezovskin kulissientakaisesta osuudesta koko nykyisen Tshetshenian sodan syntyyn liikkuu Venäjällä mitä villeimpiä huhuja. Varmaa kuitenkin on, että Berezovskilla oli merkittävä osuus Putinia tukevan, parlamenttivaaleissa tyhjästä Venäjän toiseksi suurimmaksi puolueeksi nousseen Yhtenäisyys-Karhu -puolueen synnyssä. Ja juuri Tshetshenian sota on tehnyt Putinista maaliskuussa pidettävien presidentinvaalien ennakkosuosikin.
Tempauksen ajankohta oli valittu Venäjän duuman ihmisoikeusvaltuutettu Oleg Mironovin Suomen vierailun mukaan. Mironov on painottanut siviilien kohtelun tärkeyttä Tshetshenian konfliktissa, mutta ilmoittanut kuitenkin hyväksyvänsä "terroristien vastaisen operaation" sinänsä. Human Rights Watchin ja Amnesty Internationalin hiljattain julkistamat raportit Tshetsheniasta puhuvat omaa kieltään siitä, että laajamittaiset ihmisoikeusloukkaukset ovat olleet Venäjän armeijan tietoinen sodankäyntistrategia. Vain Venäjän joukkojen täydellinen vetäytyminen Tshetsheniasta voi helpottaa siviilien kärsimyksiä Tshetsheniassa.