Turkmenistan: kaksi aseistakieltäytyjää vangittu

War Resisters' Internationalin uutistoimisto Forum 18:lta saamien tietojen mukaan Turkemenistanissa on vangittu hiljattain kaksi Jehovan todistajiin kuuluvaa aseistakieltäytyjää. Tällä hetkellä maassa on vangittuna ainakin neljä aseistakieltäytyjää. Heidän puolestaan voi lähettää Turkmenistanin ulkoministerille osoitetun vastalauseviestin WRI:n sivustolta

Shaduri Ushotov tuomittiin 13. heinäkuuta Dasgogizin kaupunginoikeudessa ahden vuoden vankeuteen sotilaspalveluksesta kieltäytymisen johdosta. Kaupungin vetoomustuomioistuin hylkäsi tuomiosta tehdyn valituksen Ushotovin poissaollessa.

Akmurat Egendurdiev sai puolestaan 18 kuukauden vankeusrangaistuksen Dashoguzin kaupunginoikeudessa 29. heinäkuuta. Myös hänet tuomittiin sotilaspalveluksesta kieltäytymisestä ja myös hänen tuomiostaan tekemänsä valitus hylättiin tuomitun poissaollessa.

Molemmat suorittavat tällä hetkellä tuomiotaan Seydin työleirillä, joka on tunnettu kovista oloistaan.

Seydin leirillä suorittaa tällä hetkellä tuomiotaan myös kaksi muuta aseista kieltäytynyttä Jehovan todistajaan. Sakhetmurad Annamamedov ja Mukhammedmurad Annamamedov saivat kahden vuoden ehdollisen tuomion marraskuussa 2009, mutta toukokuussa 2009 tuomioistuin määräsi heidät menettämään vapautensa ja suorittamaan jäljellä olevan osan tuomiostaan vankeudessa.

Vangituille aseistakieltäytyjille voi lähettää tukipostia:

Shaduri Ushotov

Akmurat Egendurdiev

Sakhetmurad Annamamedov

Mukhammedmurad Annamamedov

Seydi Labour Camp

Turkmenistan

746222 Lebap vilayet

Seydi

uchr. LB-K/12