Israelilaisille aseistakieltäytyjille jo seitsemäs tuomio

19-vuotias israelilainen aseistakieltäytyjä Hilel Garmi ja 18-vuotias Adam Rafaelov ovat saaneet jälleen vankeustuomiot asepalveluksesta kieltäytymisen johdosta. Molemille tuomio on jo seitsemäs.

11.12. Garmi sai 10 päivää vankeutta. Ennen sitä hän oli ollut vankeudessa jo 97 päivää. Ensimmäisen kerran hänet vangittiin jo 29.7. Rafelovin viimeisin tuomio taas langetettiin 7.12. Myös hänen tuomiokierteensä alkoi jo heinäkuussa.

Voit lähettää vastalauseviestin molempien vangittujen puolesta täältä.

Garmi kertoo kieltäytymisensä perusteista videolla, joka löytyy täältä.

Julistuksessaan Garmi sanoi:

"En voi värväytyä, koska hyvin nuoresta alkaen olen uskonut, että ihmiset ovat tasa-arvoisia. En usko, että on jotain nimittäjää, jonka kaikki juutalaiset jakavat ja joka erottaa heidät arabeista. En usko, että minua tulisi kohdella eri tavalla kuin Gazassa tai Jeninissä syntynyttä lasta enkä usko, että kenenkään meistä suru ja onni on tärkeämpää kuin kenekään toisen. (...) Henkilönä, joka syntyi voimakkaammalle puolelle Välimeren ja Jordan-joen välissä vallitsevassa hierarkiessa, minulla on sekä mahdollisuus että velvollisuus yrittää taistella tätä hierarkiaa vastaan."

Garmin julistus löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Täältä voit lukea kirjeen, jonka Garmi kirjoitti vankilasta.

Rafaelov puolestaan kirjoitti kieltäytymisilmoituksessaan:

"Israelin hallitus oikeuttaa väkivaltansa palestiinalaisia kohtaan väittämällä, että kysymys on juutalaisten kotimaan puolustamisesta. On kuitenkin mahdotonta oikeuttaa jatkuvaa ja väkivaltaista sortovaltaa Länsirannalla ja Gazan kaistalla... Israel ylpeilee olevansa maailman moraalisin armeija, mutta miehityksessä ja sorrossa ei ole mitään moraalista... Kieltäydyn osallistumasta järjestelmään, joka on maailmankuvaani vastaan. Kieltäydyn antamasta sen toimia ilman vastarintaa."

Lue lisää täältä.

Vastalausesähköpostin lisäksi voit lähettää solidaarisuusviestin aseistakieltäytyjiä tukevan Mesarvot-liikkeen sivulta.

Voit lähettää viestin myös Israelin suurlähestystölle. Osoite:

Israelin suurlähetystö; Yrjönkatu 36 A; 00100 Helsinki