Israel: aseistakieltäytyjä Omar Saadille jo kolmas tuomio - lähetä vastalauseviesti!

Aseistakieltäytyjä Omar Saad vangittiin Israelissa 5.12. 18-vuotias Saad julisti Tiberiasin kaupungissa kieltäytyvänsä palvelemasta Israelin armeijassa. Hän sai kieltäytymisensä johdosta 20 päivän vankeustuomion. 22.12. langetettiin uuden kieltäytymisen jälkeen toinen 20 päivän rangaistus ja 13.1. jo kolmannen kerran 20 päivää. Vastalauseviestin Israelin puolustusministerille voi lähettää War Resisters´ Internationalin sivustolta

Kieltäytymisilmoituksessaan Omar Saad sanoi: "Kieltäytydyn olemasta teidän sotanne liekkien polttoaine, enkä ole sotilas teidän armeijassanne." Hänen kieltäytymisilmoituksensa löytyy kokonaisuudessaan täältä. Hän kertoo kieltäytymisestään myös videolla.

Omar Saad vaatii itselleen kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen turvaamaa aseistakieltäytymisoikeutta. Tammikuussa 2007 antamassaan lausunnossa YK:n ihmisoikeuskomitea tunnusti aseistakieltäytymisoikeuden sopimuksen turvaamien ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden osaksi. Israel ei ole tunnustanut aseistakieltäytymisoikeutta. YK:n mielivaltaisia pidätyksiä tutkiva työryhmä totesi mielipiteessään 24/2003, että Israelin harjoittama aseistakieltäytyjien useampikertainen vangitseminen on mielivaltaista ja näin ollen vastoin kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta.

Omarille voi lähettää myös tukiviestejä:

Omar Saad
Military ID 08143090
Military Prison No. 6
Military Postal Code 01860, IDF
Israel
Fax: +972-4-9540580

Lähetä tukiviestisi mielellään myös sähköpostilla osoitteeseen messages2prison@newprofile.org (vankilaviranomaiset pidättävät usein aseistakieltäytyjille lähetetyn kirjepostin).