Aseistakieltäytyjä vangittu Israelissa - toinen vapautettu

18-vuotias Yasmin Ricci-Yahav, joka on kotoisin Mevasseret Zionista, saapui hiljattain armeijan värväystoimnistoon ja ilmoitti kieltäytyvänsä. Hän sai myöhemmin kymmenen päivän vankeustuomion. Kieltäytymisilmoituksessaan hän totesi:

"Olemme kaikki kokeneet lapsuuden. jota turmelivat sota ja viha, ja olemma kaikki kasvaneet maailmassa, jossa meidät on opetettu pitämään välimatkaa vastapuoleen ja pelkäämään sitä. Mutta uskon, että on myös toinen tap kohdata se monimutkainen todellisuus jossa elämme. Se vaatii keskusteluavaihtoehdoista, molemminpuolista kunnioitiusta ja halua muutokseen. Lisäksi uskon, että Israelin nuori sukupolvi on vastuussa muutoksen edistämisestä. Toivon, että kieltäytymisensä on osa kamppailua, joka tuo ei vain turvallisemman tulevaisuuden Israelille, mutta myös tulevaisuuden joka luo ylpeyttä ja jolle ovat leimallisia suvaitsevaisuus ja myötätunto."

Toinen aseistakieltäytyjä, 18-vuotias Maya Brand-Feigenbaum, vapautettiin armejasta kahden tuomion ja 25 päivän vankeuden jälkeen. Armeijan omantunnon komitea vapautti hänet vakaumuksen perusteella:

Lähtiessään vankilasta hän sanoi:

"En tule koskaan katumaan päätöstäni kieltäytyä armeijasta, sillä olin uskollinen itselleni, mutta silti tein itselleni kysymyksiä ja tutkiskelin näkökantaani. Koin myös suuria pelon hetkiä, sillä viha, jota ihmiset levittävät, on myrkyllistä. Jouduin sille alttiiksi vankilassa ja viha kokonaisia kansanryhmiä sekä pelosta syntynyt epäkunnioitus tekivät minut surulliseksi. Minulle sanottiin, että "kaikkien arabien pitäisi kuolla ja jos olet heidän puolellaan, sinunkin pitäisi kuolla." Toivon, että tytöt jotka puhuivat näin ymmärtävät vielä, että olemme kaikki samalla puolella."