Algerialainen aseistakieltäytyjä joutunut pakkovärvätyksi? - lähetä tukiviesti!

War Resisters' Internationalin saamien tietojen mukaan algerialaisen aseistakieltäytyjä Soufiane Araboun epäillään joutuneen pakkovärväytyksi eilen (30.1.). Hänen turvallisuudestaan ollaan vakavasti huolestuneita. Hänen puolestaan voi lähettää vastalauseviestin Algerian presidentille WRI:n sivustolta. 

Lamtarin kaupungista kotoisin oleva Soufiane Arabou, joka täyttää ensi kuussa 26 vuotta, on kieltäytynyt sotilaspalveluksesta vuodesta 2005 lähtien. Hänen kieltäytymisensä perustuu pasifistiseen vakaumukseen. Lisäksi hän ei halua jättää huonossa kunnossa olevaa isäänsä, jonka asiainhoitajaksi hänet on nimetty.

Arabou sai 13.1. syyttäjältä haasteen saapua Oranin sotilastuomioistuimen kuultavaksi 30.1. Haasteen vahvisti sotilaspoliisin 27.1. lähettämä tiedonanto, jossa mainittiin myös peruste kuulemiselle: asepalveluksen välttäminen.

Asepalveluksen välttämisestä ja sotilaspalveluksesta kieltäytymisestä voidaan rauhan aikana langettaa vähimmillään kolmen kuukauden ja enimmillään viiden vuoden vankeusrangaistus. Sota-aikaan rangaistus on 2-10 vuotta, ja tuomittu saattaa menettää kaikki rikoslain 8. artiklassa mainitut oikeudet. Sotilaspalveluksesta kieltäytyjiksi lasketaan ne, jotka eivät ole ilmoittautuneet armeijalle 30 päivän sisällä kutsuntakuulutuksesta (sotilasrikoslain 16. artikla).

Arabou meni Mers el Kebir - Oranin sotilastuomioistuimen eteen 30.1.2011, eikä ole palannut kotiin. Pelätään, että hänet on viety kasarmille, mutta hänen perhensä ei ole kuullut hänestä mitään. Myös Soufiane Arabou itse kärsii huonosta terveydestä. Hänellä on munuaisten toimintahäiriö, jonka johdosta hän tarvitsee lääkitystä. Hänen vanhempansa pelkäävät, että hän saattaa mieluummin yrittää päättää elämänsä oman käden kautta kuin luopuu vakaumuksestaan ja suorittaa sotilaspalveluksen.