In memoriam: Petri PesolaMielenosoitus Hämeenlinnassa puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 1993. Petri Pesola kuvassa viides oikealta

Toukokuussa saimme surullisen viestin Petri Pesolan kuolemasta. Pete toimi Aseistakieltäytyjäliiton hallituksessa usean vuoden 1990-luvulla ja palasi aktiivisesti mukaan järjestön toimintaan viime syksynä, tehden keväällä paluun myös hallituksen kokoonpanoon 22 vuoden tauon jälkeen.

Aseistakieltäytyjäliitossa pitkään toimineille Pete oli ystävä ja kollega vuosikymmenten ajalta ja nuoremmatkin hallituksessa toimivat aktiivit ehtivät tutustua. Omista muistoistani päällimmäisin on varmastikin osallistuminen ajat sitten edesmenneen ICOM-verkoston kokoukseen Turkissa 1993, ja sinne junalla Euroopan halki tehty matka.

Aseistakieltäytyjäliitto kunnioittaa pitkäaikaisen antimilitaristiaktiivin muistoa ja ottaa osaa läheisten suruun.

KAJ RANINEN