AKL palkkasi vapaaehtoistyön koordinaattorin

Aseistakieltäytyjäliiton toimistolta löytyy nyt uusi työntekijä. Aiemmin liitolla työkokeilussakin ollut Esa Noresvuo aloitti työnsä vapaaehtoistyön koordinaattorina loka-marraskuussa.

Noresvuo on jo ehtinyt tulla tutuksi monille liiton toiminnasta kiinnostuneille ympäri Suomea. Syksyn aikana hän on kiertänyt ympäri maata puhumassa Kutsuntakampanjan tilaisuuksissa asepalveluksen vaihtoehdoista ja matkapäiviin on mahtunut muitakin puhetilaisuuksia sekä luentoja Lapinjärvellä.

Alunperin tuore järjestötyöntekijä tuli liiton toimintaan mukaan auttamaan tapahtumien järjestämisessä. Aseistakieltäytyjäliiton hallituksen jäsen Sini Suomela pyysi hänet reivien jälkeen vapaaehtoistöihin punkkikeikalle. Sopivaa ryhmää rauhanaktivismilleen etsinyt Noresvuo löysi väylän toiminnalleen.

”Liiton  toiminnassa vaikutuksen tekee pyrkimys mallintaa tavoiteltua  yhteiskuntaa jo nykyisessä toiminnassa. Se näkyy ennen kaikkea  tasa-arvoisuutena, vastuullisuutena ja väkivallattomuutena”, Noresvuo hehkuttaa.

Aseistakieltäytyjäliiton toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön. Kuten titteli kertoo, tulee vapaaehtoistoiminnan koordinointi olemaan keskeistä myös Noresvuon työssä. Jatkossa häneltä saavat vastauksen myös monet liitolta kysyvät tai muuten toimistoon yhteyttä ottavat.

Noresvuon sydäntä lähellä antimilitaristisessa työssä on sekä sen paikallinen että kansainvälinen ulottuvuus. ”Haluan olla osa antimilitaristisen työn jatkuvuutta”, uusi työntekijä kertoo odotuksistaan.

”Toivon että saisimme vakiinnutettua liiton paikallistoimintaa eri paikkakunnilla. Haluan olla kehittämässä uudenlaisia, yhteisöllisiä tekemisen tapoja”, Noresvuo listaa tavoitteitaan tulevassa työssä. ”Myös vuosittaisen kutsuntakampanjan kehittämisessä riittää tekemistä.”