Kansainvälinen rauhanvankipäivä 1.12. - kieltäydy osallistumasta miehitykseen!

Tamar Alon, Atalya Ben Abba ja Tamar Ze'evi ovat kieltäytyneet palvelemasta Israelin miehitysarmeijassa. Tämän johdosta he ovat joutumassa vankeuteen. Tue heitä osallistumalla toimintaan kansainvälisenä rauhanvankipäivänä 1.12.

Mielenosoituksia järjestetään aseteollisuuteen liittyvien kohteiden luona, tarkoituksena vaatia hallituksia lopettamasta Israelin miehityksen aseistaminen sen sijasta että ne hyötyvät siitä.

Niin kauan kuin Eurooppa käy kauppaa Israelin aseteollisuuden kanssa, miehitys jatkuu. Niin kauan kuin USA jatkaa Israelin aseistamista ja ja ostaa sen aseita, nuoria israelilaisia vangitaan koska he kieltäytyvät kohottamasta näitä aseista siviilejä vastaan.

***
HE KIELTÄYTYVÄT kaasuttamasta siviilejä, kieltäytyykö USA myymästä Israelille kyynelkaasua?
HE KIELTÄYTYVÄT ampumasta siviilejä, kieltäytyykö ITÄ-AASIA ostamasta israelilaisia aseita?
HE KIELTÄYTYVÄT pommittamasta Gazaa, vaadimmeko me OMIA HALLITUKSIAMME kieltäytymästä tekemään lennokkikauppoja Israelin kanssa?

HE KIELTÄYTYVÄT palvelemasta miehitystä, ME kieltäydymme hyötymästä siitä.
***

Marras- ja joulukuun aikana kolme nuorta israelilaista naista kieltäytyy värväytymästä ja palvemasta miehitystä. He istuvat mieluummin vankilassa kuin ovat mukana pönkittämässä sotilasvaltaa Länsirannalla ja sortavat palestiinalaisia.

Sotilaspalvelun lisäksi Israel tarvitsee myös aseita ylläpitääkseen miehitystä. Israel ostaa aseiata ja komponentteja käytettäväksi Länsirannalla ja Gazassa ja israelilaiset asevalmistajat myyvät “taistelussa koeteltuja” aseita 130 maahan. Se joka myy aseita Israeliin, hyötyy miehityksestä. Se joka ostaa aseita Israelista, hyötyy sen jatkumissta.

1. joulukuuta, kansainvälisenä rauhanvankipäivänä, ryhmät eri puolilla maailmaa järjestävät mielenosoituksia ja vastalausetapahtumia vaatien hallituksia ja asetehtailijoita lopettamaan Israelin aseistaminen ja miehityksellä rahastaminen.

Nämä mielenosoitukset järjestetään solidaarisuudesta israelilaisten aseistrakieltäytyjien kasvavaa joukkoa kohtaan. Heidän laillaan mekin kieltäydymme osallistumasta miehitykseen ja hyötymästä siitä millään tavalla.

Lisätietoa:

‘The Lab

‘Who Profits’’s report