Jäsenkirje 29.10.2019

Moi!

Aseistakieltäytyjäliiton syksy on ollut ohjelman täytteistä ja tahti jatkuu samana vuoden loppuun saakka!

Kutsuntakampanja:

Jokasyksyisen kutsuntakampanjan tarkoitus on levittää asevelvollisuusikään tuleville tietoa armeijan käymisen vaihtoehdoista. Kampanjaa toteutetaan sekä kutsuntapaikkojen edessä lentolehtisiä levittämällä että koko ajan laajemmin myös sosiaalisessa mediassa.

Kampanjaan ehti vielä mukaan lennäkkejä jakamaan, sillä monella paikkakunnalla kutsunnat ovat vasta edessäpäin. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan kampanjaan, ota yhteyttä Aseistakieltäytyjäliiton toimistoon! Kutsunnat ovat vielä pitämättä alla luetelluissa suurissa kaupungeissa. Lisäksi niitä järjestetään vielä useille pienemmillä paikkakunnilla.

-    Helsinki 29.10.-21.11.
-    Jyväskylä 28.10-8.11.
-    Kouvola 11.-19.11.
-    Lahti 25.-29.11.
-    Tampere 8.-15.11.
-    Turku 3.-12.12.

Syysliittokokous

Aseistakieltäytyjäliiton sääntömääräinen syysliittokokous järjestetään 24.11. Rauhanasemalla Helsingin Itä-Pasilassa klo 15 alkaen. Kokouksessa esillä sääntömääräiset asiat (toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen, hallituksen vaali erovuoroisten osalta). Tervetuloa!

Asepalvelus 2020

Aseistakieltäytyjäliitto on ollut mukana keskeisenä toimijana 14 eri järjestöä kokoavassa Asepalvelus 2020 -kampanjassa, joka tavoittelee tasa-arvoista asepalvelusta, johon ei sisälly rangaistuksia siitä kieltäytyville. Kampanja jatkuu, ja ensi vuoden aikana sen on tarkoitus avata kansalaisaloite näiden tavoitteiden edistämiseksi.

Aseistakieltäytymisasioita

YK:n ihmisoikeuskomitea antaa ensi vuonna lausuntonsa Suomen ihmisoikeustilanteesta. On erittäin todennäköistä, että aseistakieltäytyjien tilanne nousee jälleen kritiikin kohteeksi. Siviilipalveluksen kestoa ei ole lyhennetty ja vakaumuksellisten aseistakieltäytyjien vapautusmahdollisuutta ei laajennettu ihmisoikeuskomitean vaatimusten mukaisesti, vaan se kumottiin myös Jehovan todistajien osalta. Liitto toimii monin tavoin sen puolesta, että asia nousee esille lausunnossa ja ihmisoikeuskomitean kannanotto saa viimein sen painoarvon, joka sille kuuluu.

Vaikka totaalikieltäytyjien vapausrangaistukset jatkunevat Jehovan todistajien vapautuslain kumoamisen jälkeen kieltäytyneiden osalta, liitto jatkaa työtään sen puolesta, että sen aikana kieltäytyneet yli 100 totaalikieltäytyjää välttyvät tuomiolta. Toistaiseksi kaikki Aseistakieltäytyjäliiton tuntemat ovat saaneet vapauttavan tuomion.

Aseistakieltäytyjäliiton päämäärä on, että asevelvollisuusjärjestelmä ja sen osana pakollinen siviilipalvelus ja totaalikieltäytyjien vapausrangaistukset lakkautetaan. Niin kauan kuin ne ovat olemassa, liitto toimii sen puolesta että siviilipalvelus on mahdollisimman hyvä ja toimiva. Tämä edellyttää mm. palvelusajan lyhentämistä, palveluksen aikaisten taloudellisten etuuksien parantamista sekä nykyisen kaltaisen laajan palveluspaikkojen kirjon ylläpitämistä.

Mukaan toimintaan!

AKL:n uusien ilta järjestetään ke 13.11. Rauhanaseman saunatuvalla klo 18 alkaen. Tervetuloa kaikesta antimilitaristisesta toiminnasta kiinnostuneet.

Kutsuntakampanjan ja uusien illan lisäksi loppuvuodelle on luvassa paljon muutakin antimilitaristista ohjelmaa, esim. seuraavaa:

-   5.11. muistokäynti Arndt Pekurisen haudalla Malmin hautausmaalla. Tapaaminen klo 18 pääportilla Pihlajamäentiellä tai Rauhanasemalla klo 17.
 -  8.11. tukikeikka Rauhanasemalla klo 19-23. Liput 6 euroa. Ei ikärajaa.
 -  19.11. AKL järjestää yhdessä Sadankomitean ja Rauhankasvatusinstituutin kanssa seminaarin aiheesta Militarismi ja lapsen oikeudet. Rauhanasemalla kello 17-18.30.
-   25.11.-30.11 kansainvälinen nuorten militarisoinnin vastainen toimintaviikko
-   20.11. Siviilien puolustus -opintopiiri Helsingissä. Aiheena Syyrian tilanne.
-   1.12. kansainvälinen rauhanvankien päivä ja Rauhanaseman joulumyyjäiset
-   6.12 tukikonsertti Tampereella Vastavirta-klubilla

Lisätietoja näistä tulee löydät sosiaalisesta mediasta ja AKL:n www-sivustolta.

Muista jäsenmaksu!

Vilkas toiminta asettaa myös järjestön talouden koville. Jäsenmaksuilla onkin tärkeä osa toimintamme rahoittamisen kannalta. Tavalliseen tapaan kirjeen osoitekuoreen on painettu päivämäärä, jolloin olet rekisterimme mukaan maksanut viimeksi jäsenmaksun (rekisteri päivitetty 20.10.2019 saakka).. Kun mainitusta päivämäärästä on kulunut vuoden verran, olisimme ilahtuneita uudesta suorituksesta. Mikäli päivämäärä on mielestäsi väärin, ota yhteyttä niin selvitetään asia.

Jäsenmaksut ovat seuraavat:

- perusjäsenmaksu 10 euroa
- alennettu jäsenmaksu 5 euroa (palveluksessa olevat sivarit, totaalit joiden oikeusprosessi on kesken, kaikki maksuvuonna 22 vuotta tai vähemmän täyttävät)
- tukijäsenmaksu vähintään 20 euroa.

Jäsenmaksutili:
DanskeBank IBAN: FI87 8000 1700 7505 41
BIC/SWIFT: DABAFIHH

Kiitos, että olet mukana tukemassa antimilitaristista toimintaa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Nopein ja helpoin tapa pysyä perillä AKL:n toiminnasta on seurata meitä sosiaalisessa mediassa. Sekä Facebookiin, Twitteriin että Instagramiin ilmestyy päivityksiämme säännöllisesti. Linkit AKL:n some-sivustoille löydät nettisivujemme etusivulta: https://www.akl-web.fi.

AKL:n uusi nettisivu ilmestyy vanhan paikalle vielä tämän vuoden aikana. Antimilitaristi-lehden uudet sivut taas löytyvät jo osoitteesta https://www.antimilitaristi.fi. Tämän vuoden viimeinen Antimilitaristi ilmestyy joulukuussa.

 

Helsinki 29.10.2019


Elsa Tauria
puheenjohtaja


Kaj Raninen
järjestösihteeri