Ohto Syrjänen

Aseidenriisuntaleirillä Skotlannissa

Skotlannin Länsirannikolla sijaitsevan Faslanen ydinsukellusvenetukikohdan lähellä elokuun lopulla pidetylle vajaan parin viikon mittaiselle Coulport Disarmament Campille matkasi tänä vuonna viisi suomalaista. Tai oikeastaan suomalaisia oli kahdeksan, sillä paikan päällä havaittiin ennestään olevan kahden, ja vielä myöhemmin yhden suomalaistytön.. Viime kerralla suomalaisia lienee osallistunut leirille viitisenkymmentä! Muita osallistujia oli ainakin Ruotsista, Saksasta, Belgiasta, Espanjasta ja tietysti kaikenikäisiä ihmisiä eri puolilta Britanniaa.

Penni ajatuksistani

Te vetoatte apostoli Paavalin sanoihin Roomalaiskirjeen 13 luvun alussa ja niiden perusteella pidätte velvollisuutenanne totella inhimillistä esivaltaa. Mutta te ette ole lainkaan ymmärtäneet näiden sanojen tarkoitusta, vaan olette kääntäneet ne kerrassaan väärin. Sillä Paavali ei puhu siinä maallisista valloista, vaan henkisistä, joita Jumala antaa jokaiselle.
(Johannes Greber)

Jeesus, sota ja mammona

Vuoden päivät sitten kirjoitin paikallislehteen aseistakieltäytyjien puolesta. Vastaani sain iäkkäämmänpuoleisen ala-asteen luokanopettajan ja pitkään eläkkeellä olleen kirkkoherran.

Alkujaan kirjoittamaan minut provosoi lehdessä esiintyneen yli keski-ikäisen insinöörin sanat:

Yhdistele sisältöä