Kolumbia

Aseistakieltäytyjä pakkovärvätty Kolumbiassa

Aseistakieltäytyjä Diego Fernando Blanco López  värvättiin laittomasti Kolumbian armeijaan, vaikka hänellä on opiskeijana oikeus lykkäykseen. Hänet on pakotettu palvelemaan Grupo de Caballeria Mecanicado No 4 Juan de Corral -nimisessä armeijan yksikössä Rionegrossa Antioquian maakunnassa.

Kolumbia: aseistakieltäytyjä armeijan huostassa jo lähes vuoden - lähetä vastalauseviesti!

Cristian Camilo Henao Suaza värvättiin vasten tahtoaan armeijaan 7.10.2008. Parhaillaan hän suorittaa palvelusta Medellinin kaupungissa Batallon Pedro Justo Berrion yksikössä no 32. Hänet värvättiin palvelukseen, vaikka hän ilmoitti hänet värvänneille sotilaille, ettei vakaumuksensa tähden voi palvella armeijassa. Hänen puolestaan voi lähettää englanninkielisen vastalauseviestin Kolumbian puolustusministerille WRI:n sivustolta

Aseistakieltäytyjä nälkälakossa Kolumbiassa

Kolumbia: aseistakieltäytyjä Diego Yesid Bosa Rico nälkälakossa

Kolumbialainen aseistakieltäytyjä Diego Yesid Bosa Rico, joka värvättiin armeijapalvelukseen laittomasti 23.3.2008, aloitti nälkälakon värväystään ja kohteluaan vastaan 26.3. Hän kieltäytyy myös menemästä sotilaiden makuusaleihin. Armeija tarjosi hänelle tämän jälkeen mahdollisuutta suorittaa sotilaspalvelus toimistotehtävissä, joissa hänen ei tarvitse ottaa asetta. Aamulla 27.3. kuitenkin viisi sotilasta uhkaili häntä.

Naisaseistakieltäytyjät Kolumbiassa

Naisten julkinen vastustus pakollista asepalvelusta kohtaan Kolumbiassa sai alkunsa vuonna 1924.

Kansainvälinen aseistakieltäytyjäpäivä 15.5.

15. toukokuuta on kansainvälinen aseistakieltäytyjäpäivä. Vuonna 2007 teemana on aseistakieltäytyminen Kolumbiassa. Lisätietoja on suomeksi alla ja muutamilla muilla kielillä WRI:n sivuilla.

Yhdistele sisältöä