Afrikka

Näkymätön sota

Kongossa on kymmenen vuoden aikana tapettu miljoonia ja harjoitettu seksuaalista terroria sekä luonnonvarojen riistämistä suuryhtiöiden etujen nimissä, muun maailman näkemättä.

Amy Goodman

Afrikka: konfliktit ja kaivostoiminta aiheuttavat karkoituksia

Kaivostoiminnan aiheuttamat väestönsiirrot ... olivat yksi laajuuteensa nähden vähiten raportoiduista syistä väestönsiirtoihin Afrikassa. Ne tulevat luultavasti lisääntymään, koska mineraalien kaivaminen pysyi alueen keskeisenä taloudellisena veturina” kuului yksi SADC:n (Eteläisen Afrikan Kehitysyhteisö) virallisen raportin johtopäätöksistä alkuvuonna 2006.

Kongo (KDT) ja sodalla voittoa tekevät

Globaalin rauhanliikkeen unohtama tragedia?

Jan van Criekinge

6. joulukuuta 2006 , vuosikymmeniä jatkuneen kolonialismin, diktatuurin ja sotien jälkeen, Kongon demokraattisen tasavallan ensimmäinen vapaissa vaaleissa valittu presidentti, Belgiasta 1960 saavutetun itsenäisyyden jälkeen, vannoi vihdoin virkavalansa.

Angolan pitkä sota

Kansainvälisen aseistakieltäytyjäpäivän (15.5.) virallinen teema oli tänä vuonna Angola. Alla on tekstejä aiheesta.

Tämän vuoden toukokuun 15. päivänä, kansainvälisenä aseistakieltäytyjäpäivänä, haluaisin muistuttaa kaikkia pasifisteja, antimilitaristiaktivisteja ja ihmisoikeuksien puolustajia siitä, että sotarikoksiin, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja muihin raakuuksiin syyllistyneet elävät yhä rankaisematta tämän päivän Angolassa.

Sota elämäntapana

Angolan sota on muuttunut hiljaiseksi, mikä on lähes täydellinen tilanne sekä sodanlietsojille että ulkopuolisille, jotka tekevät voittoja maan tuhoutumisella. Angolan sota ei enää häiritse julkista mielipidettä. Se on vanha ja vaikeasti käsiteltävä asia. Se aiheuttaa välinpitämättömyyttä.

Yhdistele sisältöä