Afganistan

Matka NATO:n huippukokouksen vastatapahtumaan Portugalissa

Lau, 13 Mar 2010 19:00 - Per, 26 Mar 2010 11:00 +0200

-- Päivitys 1.11.2010: kyytiin mahtuu edelleen, vapaita paikkoja voi kysellä bussin lähtöön saakka!!! --

Aseistakieltäytyjäliitto järjestää bussimatkan NATO:n huippukokouksen vastatapahtumaan Portugalin Lissabonissa marraskuussa! Reissun hinta on AKL:n jäsenille 220 € ja muille 240 €. Matkaan lähdetään la iltana 13.11. ja Suomeen palaamme takaisin pe aamuna 26.11. Bussimatka kestää suuntaansa neljä vuorokautta (päivät bussissa, yöt laivoilla tai hostelleissa). Hintaan sisältyy bussimatkat, laivaliput sekä majoitus matkan aikana.

20. Ulkoasiainministeriö tahriintui verenpunaiseen

Lehdistötiedote 4.3.2010

Ulkoministeriön sisäänkäynti tahriintui tänään puolen päivän aikaan
verenpunaisella, kun Muurinmurtajat-ryhmä tempaisi Suomen NATO-lähentymistä vastaan järjestetyssä kansalaistottelemattomuus-tapahtumassa. Poliisi otti paikalta kiinni kahdeksan ihmistä, joista kaksi oli valokuvaajia ja kaksi banderolleja kantavia mielenosoittajia. Ryhmän jäsenet maalasivat Ulkoasiainministeriön seinää verijälkiä symboloivalla punaisella maalilla sekä kiinnittivät seinään NATO:a vastustavia julisteita.

Afganistanin sodan vastainen verkosto tuomitsee lisäjoukkojen lähettämisen Afganistaniin

tiedotusvälineille 22.1.2010 klo 15.15


Valtioneuvoston päätös lisätä suomalaisten sotilaiden määrää Afganistanissa on surullista jatkoa Suomen ja muiden länsimaiden Afganistan-politiikan virheiden sarjalle.

Britannia: sotaa vastaan puhunut korpraali pidätettiin

War Resisters' Internationalin tänään (11.11.) saamien tietojen mukaan Britannian armeijan korpraali Joe Glenton pidätettiin, koska hän piti puheen sodanvastaisessa mielenosoituksessa Lontoossa 24.10.2009 ja kertoi Afganistanin sodan vastaisista mielipiteistään tiedotusvälineille. Häntä vastaan nostettiin syyte "niskuroimisesta laillista käskyä vastaan". Jo aikaisemmin häntä vastaan oli nostettu syyte sen johdosta, että hän oli kieltäytynyt palaamasta Afganistaniin. Maksimirangaistus uusista syytteistä on kymmenen vuotta - karkuruudesta langetettavan tuomion lisäksi.

Yhdistele sisältöä