Halpa rauhantyömatka Faslaneen ja Osloon 25.9.–9.10.2007!

Vielä on paikkoja jäljellä Faslane 365 -kampanjan matkalle Skotlantiin/Osloon/Englantiin. Aseistakieltäytyjäliitto ry:n järjestämä matka kestää 25.9.–9.10. Hinta on AKL:n jäsenille 160 € ja ei-jäsenille 170 € (yhteen suuntaan 85/90 euroa). Maksuun sisältyy matka (laivoilla hyttipaikkoineen) ja majoitus.

Bussimatka Faslane 365 -tapahtumaan Skotlantiin 25.9.-9.10.2007 Faslane 365 -kampanja huipentuu 1.10. järjestettävään kansainväliseen suurblokkaukseen: ihmisiä tulee läheltä ja kaukaa sulkemaan ydinasetukikohdan kokonaiseksi päiväksi. Eikä syyttä. Britannian hallitus on jo siunannut maan ydinasearsenaalin uusimisen ja pakottanut sen maan parlamentin kurkusta alas. Aseet tulevat siis näillä näkymin käyttöön noin vuonna 2025 ja niiden käyttöaika on kolmisenkymmentä vuotta – siis jos mitään ei tehdä, ydinaseuhittelu jatkuu ainakin seuraavat 50 vuotta... Blokkaus on ehdottoman väkivallaton kansalaistottelemattomuustapahtuma, jossa suljemme Faslanen tukikohdan portit. Käytännössä se toteutetaan istumalla joko putkiin kahliutuneena tai ilman. Syksyllä 2006 suomalaiset onnistuivat yhdessä ruotsalaisten kanssa blokkaamaan Faslanen portit yli kahden tunnin ajaksi. Noin 40 ihmistä pidätettiin ja uutisointi kantoi aina Suomen pääuutisiin asti.

Faslane sijaitsee lähellä Glasgowta Skotlannissa ja reissussa on aikaa viettää myös vapaata Glasgown yöelämässä. Lisäksi pyrimme järjestämään tutustumiskäynnin Skotlannissa tai Englannissa sijaitsevaan sosiaalikeskukseen.

Samassa bussissa matkustaa myös joukko ruotsalaisia aktiiveja. Matkaan voi lähteä joko Helsingistä tai Turusta, josta menemme lautalla yli Ruotsiin ja sieltä Osloon. Englannin mantereelle menemme laivalla Stavangerista (Norja) Newcastleen.

Faslane 365 -kampanjan etenemistä voi seurata osoitteessa http://www.faslane365.org. Alla on koottuna informaatiota reissusta ja tapahtumasta. Faslane 365 -kampanjan kotisivuilta löytyy erittäin laajasti informaatiota englannin kielellä. Sieltä voi myös ladata tai tulostaa Resource Pack -vihkosen, jossa on kerrottu lähes kaikki olennainen tapahtumasta. Viime vuotisen Faslane365-matkan sivulla on myös lisätietoa ydinaseiden vastaisesta toiminnasta.

Menomatka

Bussi lähtee Helsingistä ti 25.9. klo 17.30 Rauhanaseman pihan läheisyydestä (Veturitori 3, Itä-Pasila). Saavu Rauhanasemalle jo viideltä, jotta ehdimme pakata bussin! Helsingistä ajamme Turkuun, mistä jatkamme Viking Isabellalla klo 21.00 Tukholmaan. Mikäli tulet kyytiin vasta Turusta (ilmoita siitä etukäteen!), saavu Viking Linen terminaaliin klo 20.00.

Tukholmaan saavumme ke 26.9. klo 6.30 ja jatkamme välittömästi kohti Osloa, jossa vietämme seuraavan yön. To 27.9. suunnistamme aamupäivällä kohti Norjan länsirannikolla sijaitsevaa Stavangeria, josta lautta Newcastleen lähtee klo 23.55. Lautta on perillä Newcastlessa pe 28.9 klo 20.00 ja Glasgowiin saavumme vähän ennen puoltayötä. Ruotsalaiset Ofog-järjestön aktiivit matkustavat Skotlantiin samalla bussilla kanssamme.

Kotimatka

Paluumatkalle lähdetään la 6.10. joskus puolen päivän maissa. Lautta lähtee Newcastlesta 6.10. klo 18.30 paikallista aikaa ja saapuu Stavangeriin su 7.10. klo 15.00. Yövymme jälleen Oslossa ja jatkamme kohti Tukholmaa aamulla ma 8.10. Viking Linen laiva kohti Turkua lähtee 8.10. klo 21.30 ja Suomeen saavumme ti 9.10. klo 7.35. Turusta bussi jatkaa vielä Helsinkiin, jonne saapumisaika on noin klo 10.30–11 aamupäivällä.

Hinta ja maksaminen

Matkan hinta on AKL:n jäsenille 160 € ja ei-jäsenille 170 € (yhteen suuntaan 85/90 euroa). Hintaan sisältyy matka (laivoilla hyttipaikkoineen) ja majoitus

. Matka tulee maksaa Aseistakieltäytyjäliiton tilille SAMPO 800 017 - 750 541. Tarkemmat maksuohjeet saat matkan varaamisen yhteydessä AKL:n toimistolta (yhteystiedot viestin lopussa). Bussi- ja laivamatkojen aikana ei ole järjestettyä ruokailua, joten ota omat eväät mukaan.

Asuminen & ruokailu

Asumme

Faslanen Peace Campissä eikä Glasgow'ssa, kuten aiemmin on ilmoitettu. Majoituspaikassa on tarjolla päivittäin vegaaniruokaa. Muista ilmoittaa mahdollisista allergioistasi.

Blokkaus

Blokkaus on ehdottoman väkivallaton kansalaistottelemattomuustapahtuma, jossa suljemme Faslanen tukikohdan portit. Käytännössä se toteutetaan istumalla joko putkiin kahliutuneena tai ilman. Blokkaukseen osallistuminen johtaa pidätykseen. Faslane365 -kampanjan aikana viranomaisten taktiikkana on ollut pitää pidätettyjä kiinni seuraavaan päivään asti, minkä jälkeen heidät on vapautettu eikä syytettä ole nostettu. Kuitenkin myös syytteen nostaminen ja siitä seuraava sakkorangaistus on mahdollinen.

Olet luonnollisesti tervetullut osallistumaan matkalle myös siinä tapauksessa, ettet itse halua osallistua kansalaistottelemattomuuteen ja ottamaan pidätetyksi tulemisen riskiä.

Muu ohjelma

Olemme perillä seitsemän täyttä päivää, joten blokkauksen osallistumisen lisäksi jää runsaasti aikaa Glasgowin, muun Skotlannin tai vaikkapa pohjois-Englannin antimiin tutustumiseen. Mikäli kiinnostusta löytyy, voimme järjestää myös yhteisretken johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen..

Varustus

Tarvitset luonnollisesti makuupussin ja -alustan. Sateiden ja koleiden kelien varalta on syytä varautua. Britannia ei kuulu Schengen-vyöhykkeeseen, joten tarvitset voimassa olevan passin.

Ilmoittautuiminen ja lisätiedot

Ilmoittautumiset Aseistakieltäytyjäliittoon: 09-140427, 040-8362786, akl(at)aseistakieltaytyjaliitto.fi

Koska matkustamme yhdessä ruotsalaisten kanssa, tilaa on rajallisesti. Varaa siis paikkasi ajoissa! Kysele myös mahdollisia peruutuspaikkoja aina lähtöön asti.