War Starts Here -toimintaleiri Ruotsissa 22.-29.7.2011

Per, 22 Hei 2011 09:00 - Lau, 30 Hei 2011 21:00 +0300

 

 

 

 

 

 

Ruotsalainen Ofog järjestää kansainvälisen War Starts Here, let's stop it here -toimintaleirin Luulajassa Pohjois-Ruotsissa heinäkuun lopussa. Luulajan lähellä sijaitsee NEAT, Euroopan suurin maalla sijaitseva sotaharjoitusalue. Leirille odotetaan osallistujia ympäri maailmaa. Sen ohjelmaan kuuluu kansainvälinen seminaari sekä mielenosoituksia ja kansalaistottelemattomuutta. Seminaarin luennot, keskustelut ja työpajat käsittelevät sotien ja aseteollisuuden ylikansallisia kytköksiä, militarismin ja alkuperäiskansojen oikeuksien törmäyskohtia, feminististä antimilitarismia sekä luonnonvaroja ja sotaa.

NEAT-harjoitusaluetta käytetään pommitusharjoituksiin, miehittämättömien lennokkien ja niiden kantamien asejärjestelmien testaukseen sekä muuhun asetestaukseen ja sotaharjoituksiin. NEAT:iin kuuluu 1650 neliökilometriä maata sekä ilmatilaa, jotka on rajoitettu vain testikäyttöön. Aluetta ylläpitävät ruotsalaisorganisaatiot FMV (Ruotsin puolustusmateriaalilaitos) ja SSC (ruotsalainen avaruusyhtiö). Sitä ovat käyttäneet mm. NATO:n nopean toiminnan joukot, useiden valtioiden armeijat ja asevalmistajat. Myös Suomi on osallistunut harjoituksiin alueella, mm. NATO:n nopean toiminnan joukkojen harjoitukseen kesällä 2009.

Tällä hetkellä Euroopan ulkopuolella käytäviä sotia valmistellaan ja niitä varten harjoitellaan aivan takapihallamme, NEATin kaltaisissa paikoissa. Myös Suomi osallistuu tähän toimintaan aktiivisesti NATO:n rauhankumppanina. Sodat alkavat Euroopasta, joten meidän tehtävämme on lopettaa ne täällä.

lisätietoja:

War Starts Here - Let's Stop It Here! (leirin www-sivusto)

Tietoa leirin pääaktiosta (suomeksi)

Tietoa aktioon osallistumisen seurauksista (suomeksi)

Seminaarin ohjelma (suomeksi)

Tietoa NEAT:sta (suomeksi)

Artikkeli tulevaisuuden sodankäynnistä (suomeksi)