Siviilien puolustus: suora toiminta ilmastoaktivismissa

Kes, 14 Mar 2018 18:00 - 21:00 +0200

Siviilien puolustus -opintopiirissä pureudutaan marraskuussa suoraan toimintaan ilmastoaktivismissa. Tapahtuman aluksi kuullaan alustus Ende Gelände ja Code Rood -kampanjoista - niiden tavoitteista, toimintamekanismeista ja taktiikoista.

Onko kansalaistottelemattomuus fossiilisten polttoaineiden teollisuutta vastaan ollut tehokasta? Mitä kampanjoista voi oppia? Kuinka laajentaa kamppailua? Mitkä ovat ilmastoaktivismin ja antimilitarismin yhtymäkohdat? Vapaalle keskustelulle on paljon tilaa alustuksen jälkeen.

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Tapahtumiin osallistuminen ei vaadi sitoutumista. Keskustelu on monipuolista ja polveilevaa ja tilaa annetaan tasapuolisesti.

Rauhanaseman saunatupa on esteellinen tila, johon pääsee pyörätuolilla jyrkän liuskan takia ainoastaan saattajan kanssa. Tilassa ei ole vessaa, johon mahtuisi pyörätuolin kanssa. Jos tarvitset apua tilaan saapumisessa soita 040 668 6713.

Tervetuloa mukaan opintopiiriin.