Siviilien puolustus -opintopiiri kokoontuu

Kes, 7 Kes 2017 18:00 - 21:00 +0300

Siviilien puolustus -opintopiiri kokoontuu taas keskiviikkona 7.6. Rauhanaseman saunatuvalla klo 18-20. Tällä kertaa keskustellaan tapauksista, joissa väkivallatonta vastarintaa on käytetty puolustuskeinona. Otamme tapauksia myös kesätehtäviksi ja palaamme niihin syksyllä.

Opparin runkona käytetyssä Brian Martinin teoksessa "Social Defence, Social Change" on jaoteltu esimerkkejä:

Vallankaappaukset: Saksa 1920, Algeria 1961
Miehitykset: Ruhr 1923, Tshkkoslovakia 1968
Sortohallitusten kaataminen: El Salvador 1944, Iran 1978-9
Vakava sorto (useita esimerkkejä)
Väkivallatttomasti natsja vastaan?
Tapauksia löytyy runsaasti myös muista projektissa käytetyistä teoksista sekä tästä tekstistä Why Civil Resistance Works: http://www.belfercenter.org/sites/default/files/legacy/files/IS3301_pp007-044_Stephan_Chenoweth.pdf

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Etäosallistuminen tapaamisissa: lisää Skypessä tili akl wri (toimisto[at]akl-web.fi) kirjoita viesti ja aloitamme videoyhteyden tapaamisesta sinulle.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Mukaan voi tulla myös kesken opintokokonaisuuden. Oppimateriaalina toimii aluksi Brian Martinin Social Defence - Social Change -kirja, jonka voi lukea ilmaisena e-kirjana http://www.uow.edu.au/~/bmartin/pubs/93sdsc/index.html tai ostaa Aseistakieltäytyjäliitolta kuuden euron hintaan. Keskustelu on monipuolista ja polveilevaa ja tilaa annetaan kaikille halukkaille tasapuolisesti.

Rauhanaseman saunatupa on esteellinen tila, johon pääsee pyörätuolilla jyrkän liuskan takia ainoastaan saattajan kanssa. Tilassa ei ole vessaa, johon mahtuisi pyörätuolin kanssa ja myös sauna on esteellinen. Jos tarvitset apua tilaan saapumisessa soita 0406686713

Tervetuloa!