Siviilien puolustus -opintopiiri kokoontuu

Kes, 17 Tou 2017 18:00 - 20:00 +0300

Rauhanaseman saunatupa, Veturitori 3 Helsinki

Tämänkertainen opintokerta perustuu Brian Martinin "Social Defence Social Change" -teoksen 4. lukuun "Steven Huxley and the "nonviolent struggle"". Syvennämme käsitystämme "alhaalta" ja "ylhäältä" tapahtuvasta toiminnasta ja pohdimme mm. väkivallattoman vastarinnan käsitteen arvolatauksia. Nyt aineisto koskee Suomen historiaa, ns. passiivista vastarintaa venäläistämistä vastaan.

Aloitamme kirjassa käsitellystä Suomessa 1899 alkaneesta perustuslaillisesta kapinoinnista (ensimmäinen tunti), joka muuttuu tai vaihtuu demokraattiseksi mobilisaatioksi ja tuottaa tuloksia Venäjän 1905 vallankumouksen puhjettua (toinen tunti).

Em. luvusta on tulossa suomenkielinen referaatti, joka linkitetään Facebookin tapahtumaan. Luku, kuten edellisetkin luvut on hyvä lukea ennen opintopiiriä. Alempaa löytyy linkki kirjan englanninkieliseen e-versioon. Tästä eteenpäin kaikkina opintoiltoina pyritään käsittelemään tapausselostuksia yleisteemojen rinnalla.

Tarjolla on pientä ruokaa ja keskustelun jälkeen on mahdollisuus jäädä viettämään iltaa saunatuvalle.

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Etäosallistuminen tapaamisissa: lisää Skypessä tili akl wri (toimisto[at]akl-web.fi) kirjoita viesti ja aloitamme videoyhteyden tapaamisesta sinulle.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Mukaan voi tulla myös kesken opintokokonaisuuden. Oppimateriaalina toimii aluksi Brian Martinin Social Defence - Social Change -kirja, jonka voi lukea ilmaisena e-kirjana http://www.uow.edu.au/~/bmartin/pubs/93sdsc/index.html tai ostaa Aseistakieltäytyjäliitolta kuuden euron hintaan. Keskustelu on monipuolista ja polveilevaa ja tilaa annetaan kaikille halukkaille tasapuolisesti.

Tapahtuma Facebookissa

Tervetuloa mukaan opintopiiriin!