Siviilien puolustus -opintopiiri kokoontuu

Kes, 5 Huh 2017 18:00 - 20:00 +0300

Siviilien puolustus -opparin toinen kokoontuminen järjestetään keskiviikkona 5.4. Rauhanaseman saunatuvalla klo 18. Kokoontuminen painottuu Brian Martinin teoksen kolmanteen lukuun "Elite reform or grassroots initiative?".

Pitäisikö siviilien puolustustoiminta olla ylhäältä alas organisoitua vaiko ruohonjuuritasolta lähtevää paikallistoimintaa? Tämä kysymys on tärkeä lähdettäessä tutkimaan, kehittämään ja toimeenpanemaan siviilien väkivallatonta vastarintaa. 

Esimerkkinä "eliittireformista" Juha Keltti esittelee Stephen King-Hallin varhaisen siviilivastarintaidean 1958 ilmestyneestä teoksesta Defence in the Nuclear Age" sekä joitakin kymmenisen vuotta uudempia pohjoismaisia ajatuksia (Galtung ja ruotsalainen teos). Aihe johtaa valtion problematisointiin. 

Osanottajat voivat myös laatia selvityksiä väkivallattoman vastarinnan käytännön soveltamistilanteista puolustautumisessa sortoa, miehitystä, vallankaappausta ym. vastaan.

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Etäosallistuminen tapaamisissa: lisää Skypessä tili toimisto[at]akl-web.fi ja aloitamme videoyhteyden tapaamisesta sinulle.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Mukaan voi tulla myös kesken opintokokonaisuuden. Oppimateriaalina toimii aluksi Brian Martinin Social Defence - Social Change -kirja, jonka voi lukea ilmaisena e-kirjana tai ostaa Aseistakieltäytyjäliitolta kuuden euron hintaan. 

Tapahtuma Facebookissa.

Tervetuloa mukaan opintopiiriin. Saa jakaa!