Siviilien puolustus: Syyria 2011-2012

Kes, 4 Lok 2017 18:00 - 21:00 +0300

Siviilien puolustus kokoontuu Rauhanaseman saunatuvalla keskiviikkona 4.10. kello 18-21.

Syyrian kansannousun väkivallaton vastarinta ei kaatanut hallitusta muutamassa viikossa kuten Tunisiassa ja Egyptissä, vaan hallitus vastasi rauhanomaisuuteen kovalla väkivallalla. Aseellisia joukkoja perustettiin siviilivastarinnan "suojelemiseksi". Kansannousun muututtua aseelliseksi hallitus aloitti kemiallisten aseiden käytön ja säännölliset ilmaiskut.

Miksi siviilivastarinta epäonnistui? Olisiko sillä ollut mahdollisuuksia onnistua valtavan repression edessä? Entä mikä on Syyrian tilanne tällä hetkellä?

Siviilien puolustus kokoontuu tutkimaan Syyriassa väkivallattomana alkaneen kansannousun muuttumista yli kuusi vuotta kestäneeksi sodaksi.

Taustamateriaalina Open Democracyn toimittajien Bartkowskin ja Kahfin vuonna 2013 kirjoittama artikkeli "Vastarinta Syyriassa: kertomus kahdesta taistelusta": http://akl-web.fi/ihmisoikeudet/Vastarinta_Syyriassa_kertomus_kahdesta_taistelusta

Lisää taustamateriaalia tulossa myöhemmin.

Tietoa opintopiiristä:

"Siviilien puolustus" ilmaisee, että tarkoitus on (1) kehittää puolustusratkaisu sotilaallisia ja muita väkivaltaisia pakkotoimia (hyökkäys, miehitys, vallankaappaus ym.) vastaan, joka (2) on väestön itse organisoima ja johtama, ja perustuu (3) väkivallattomaan toimintaan, jota myös (4) opiskellaan, tiedotetaan, harjoitellaan ja kehitetään keskustelun kautta.

Opintopiiri kokoontuu kuukausittain Helsingin Rauhanasemalla. Mukaan voi tulla myös ensikertalaisena. Oppimateriaalina toimii aluksi Brian Martinin Social Defence - Social Change -kirja, jonka voi lukea ilmaisena e-kirjana http://www.uow.edu.au/~/bmartin/pubs/93sdsc/index.html tai ostaa Aseistakieltäytyjäliitolta kuuden euron hintaan. Keskustelu on monipuolista ja polveilevaa ja tilaa annetaan tasapuolisesti.

Rauhanaseman saunatupa on esteellinen tila, johon pääsee pyörätuolilla jyrkän liuskan takia ainoastaan saattajan kanssa. Tilassa ei ole vessaa, johon mahtuisi pyörätuolin kanssa ja myös sauna on esteellinen. Jos tarvitset apua tilaan saapumisessa soita 0406686713.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/517761298572557/