Filatov: siviilipalveluslain muutosta ei vireillä

Työministeri Tarja Filatov vastasi 13.1.2004 kansanedustaja Anni Sinnemäen kirjalliseen kysymykseen suomalaisista mielipidevangeista ja siitä, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Filatov ilmoittaa lyhyessä vastauksessaan, ettei työministeriössä ei tällä hetkellä vireillä siviilipalvelusajan muuttamiseen liittyvää valmistelutyötä. Filatovin mukaan ”työministeriö seuraa kuitenkin jatkuvasti tilanteen kehittymistä sekä kansallisesti että kansainvälisesti” ja muutostyöhön on aikaisempien valmistelutöiden pohjalta mahdollisuus ryhtyä ”lainsäädännöllisesti melko nopeallakin aikataululla”.

Aseistakieltäytyjäliitto pyrkii luonnollisesti vaikuttamaan ”kansainväliseen ja kansalliseen” kehitykseen niin, että ministeriö ryhtyy muutostöihin mahdollisimman nopealla aikataululla.