2003/2

Sivari&Totaali 2-2003 (PDF)

st_2-2003st_2-2003

Sivulla:

s. 1 VOKT-kokeilu käynnistyi vaivihkaa
Kutsuntakampanja alkoi jälleen 1. 9.
Sivarikolumni: Vuosi ihan oikeaa elämää

s. 2 Mikä on sotaa?

s. 3 Ruokaa ja solidaarisuutta Helsingissä
Käpykaartilaiset verestivät rauhantaitoja Jyväskylässä

s. 4 Aseistakieltäytyjäuutisia maailmalta

s. 5 Unkarin armeijan kutsu aseisiin epäonnistui
Vanunu vapaaksi ensi vuoden huhtikuussa?

Defence Systems and Equipment international arms fair (DSEi) -asemessut

IMC UKIMC UK

Syyskuun 6.–12. Defence Systems and Equipment international arms fair (DSEi) -asemessut keräsivät Lontooseen niin asekauppiaat, asevarustelijat kuin asekauppaa vastutstavat aktivistitkin. Kyseessä oli Euroopan suurin asekauppatapahtuma. DSEi:hin oli kutsuttujen valtioiden listalla oli edustajia myös maista jotka tunnetaan ihmisoikeusloukkauksistaan.

VOKT-kokeilu käynnistyi vaivihkaa

Kymmenen sivaria avaa uraa kiusaamista ja väkivaltaa torjuvalle palvelukselle

Mannerheimin metsästysmajalla Lopella nähtiin heinäkuussa erikoisia vieraita kun kymmenen siviilipalvelusmiestä syventyi leiriolosuhteissa viikon ajan nuorisotyöhön ja väkivallan ehkäisyyn. Nuorisotyöjärjestö Non Fighting Generationin (NFG) järjestämä erikoiskoulutus valmensi miehiä Vokt-palvelukseen, jossa sivareita sijoitetaan peruskouluihin ehkäisemään väkivaltaa, kiusaamista, rasismia ja muita ongelmia.

Sisällön kehittäminen vaikeaa kun puitteet ovat lahot

Vokt-kokeilun alkutaipaleella ilmenneet vaikeudet kuvastavat hyvin koko siviilipalvelusjärjestelmän tilaa. Vaikka idea olisi kuinka hyvä ja innostus katossa, on toteuttaminen vaikeaa, kun puitteet, joissa palvelus toteutetaan, ovat romahtamassa niskaan.

Kutsuntakampanja alkoi jälleen 1. 9.

Kutsunnat alkoivat syyskuun alussa – samoin kuin jo kymmeniä vuosia toiminut AKL:n kutsuntakampanja. Kampanjalla täydennetään puolustushallinnon tarjoamaa vähäistä tietoa varusmiespalveluksen vaihtoehdoista ja korjaamaan kutsunnoissa toisinaan kokonaan puuttuvaa tietoa siviilipalvelusvaihtoehdosta,

Kutsunnat jatkuvat eri paikkakuntia kierrellen marraskuulle, joten kampanjaan on vielä mahdollisuus osallistua monella paikkakunnalla. Suurimmissa kaupungeissa ne kestävät useita viikkoja, pienissä kunnissa vain yhden päivän ja muissa siltä väliltä.

Yhdistele sisältöä