2002/4

Kutsuntakampanja onnistui mainiosti

Aseistakieltäytyjäliiton jokasyksyinen kutsuntakampanja toteutui taas onnistuneesti syksyllä 2002. Noin 10 000:lle kampanjaa varten painetulle lennäkille löytyi vapaaehtoisia jakajia aikaisempien vuosien tapaan noin neljälläkymmenellä paikkakunnalla, joukossa useimmat suurimmista kaupungeista. Lämmin kiitos kaikille kampanjaan osallistuineille! Syyskuussa jatketaan…

Vuoden 2002 rauhanvangit

1.12. oli jokavuotinen kansainvälinen rauhanvankien päivä. War Resisters´ International kokoaa joka vuosi listan eri puolilla maailmaa vangittuina olevista sodan- ja militarismin vastustajista. Muutamat joulukuun alussa julkaistussa listassa mainitut ovat vapautuneet ja lista on niiltä osin päivitytty. Edelleen vangittuina oleville saa lähettää tukipostia. Tämänhetkiset suomalaiset rauhanvangit löytyvät omasta luettelostaan sivulta 7.

 

21-vuotias judoka vankeuteen totaalikieltäytymisestä

Jotkut mieltävät aseistakieltäytyjät ehkä lysyharteisiksi kasvissyöjä-pilvenpolttajahörhöiksi, jotka mieluummin laiskottelevat sätkä huulessa kuin opiskelevat tai käyvät töissä. Todellisuus on jotain muuta: useimmat totaalikieltäytyjät ovat tiedostavia ajattelijoita. Olen 21-vuotias aseistakieltäytyjä, joka ei sovi edelliseen kuvaukseen: olen kansallisen tason judon harrastaja, pyörälähetti ja yliopisto-opiskelija, pääaineenani tietoisuuden ja tiedonkäsittelyn luonnetta selvittävä kognitiotiede.

Aseistakieltäytyjät Kaukasuksella ja Keski-Aasiassa

Kansainvälisen rauhanvankipäivän teema oli tänä vuonna aseistakieltäytyjien tilanne Kaukausuksen ja Keski-Aasian Neuvostoliiton hajotessa itsenäistyneissä valtioissa. Alla tietoa aiheesta.

KAUKASUS

ARMENIA

Voimassaoleva lainsäädäntö ei takaa aseistakieltäytymisoikeutta, mutta Euroopan Neuvoston jäsenmaana Armenia on velvollinen säätämään lain vaihtoehtopalveluksesta vuoden 2003 aikana.

Yhdistele sisältöä