REA-toiminta virinnyt Lappeenrannassakin

Myös Etelä-Karjalassa ihmiset ovat saaneet maistaa rauhansoppaa, kun Ruokaa, ei aseita -ryhmä on jakanut sitä Lappeenrannassa. Ensimmäisen kerran REA toteutui viime vuoden heinäkuussa, ja kuumana kesäpäivänä lautasensa tyhjensi kävelykatu Oleksilla noin 200 ihmistä. Edellisen kerran soppatykki höyrysi 22. joulukuuta 2001 ja tuolloinkin –20 °C paukkupakkasesta huolimatta noin 40 nälkäistä saapui nauttimaan maukkaasta keitosta ja kuumasta mehusta. Viluiset järjestäjät suosittelevat muiden kaupunkien toimijoille vähemmän viileän päivän valintaa tai järeää vaatetusta!

Syöjiltä saatu palaute on ollut hyvin kannustavaa ja paikallinen mediakin on toistaiseksi jaksanut kiinnostua. Siksipä REA-toimijat ovat päättäneet jatkaa tempailua tämän vanhan varuskuntakaupungin sydämessä. Seuraavan kerran aineksia haalitaan kasaan huhtikuussa, kun REA-pata porisee Lappeenrannassa nuukuusviikolla. Tervetuloa ja maistelemaan ja juttelemaan mukavia!

Erityisesti haluamme tähänastisesta toiminnasta kiittää tapahtumien järjestäjiä ja ruoan lahjoittajia – näistä paikallisten lisäksi Helsingin REA:a, mikkeliläistä luontaistuotekauppaa sekä ruokakuriirina toiminutta Jessica Sunia. Ilmeisimmin pääsemme aloittamaan yhteistyön myös paikallisen Sosialistiliiton toimijoiden kanssa; odotamme innolla panostusta sieltä päin. Kiitos!

Maaret Kukko
Lappeenrannan REA